Så går Camilla Åstrand från desk to dinner med BaByliss

Samarbete medBaByliss
Foto: Mira Wickman

Vi har träffat Camilla Åstrand, superkvinnan som vi dagligen inspireras av på hennes sociala medier. Camilla är ett kommunikationsproffs vars karrriärsresa har gått från klarhet till klarhet och idag sitter hon som Global Head of Communications & Social Media på Daniel Wellington. När hon inte gör det så jobbar Camilla med sitt personliga varumärke, är mamma till dottern Flora, går på sociala tillställningar eller tar en spontanmiddag – allt det där som ger livet lite extra glans. Camilla är vass, glad, med en härlig energi och är även känd för sitt otroliga Hollywood-svall. I samarbete med BaByliss har vi intervjuat Camilla för att djupdyka i hennes desk to dinner-rutin samt diskutera hur hon hinner vara ett PR-geni, jobba med hennes personliga varumärke, umgås med sin familj, vänner och hinna andas mellan varven.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig? 

Jag smygstartar veckan på söndagskvällen med att ta 30 minuter framför brasan med en kopp te och titta igenom kalendern, mailen och Teams samt rensa och förbereda för veckan. Jag tänker ut hur jag ska få ihop veckan och ändrar något om det behövs eller diskuterar med min fästman vem som tar vad. Jag har bestämt mig från början att det inte ska kännas jobbigt utan mysigt att se till så att måndagen inte blir galen utan får en bra start. 

Veckans första dagar hämtar och lämnar jag och från onsdag till fredag tar min mamma och min fästman det ansvaret och jag fokuserar all-in på längre jobbdagar samt att träffa vänner och göra saker efter jobbet. Fredagar är nästan alltid hemmakväll med familjen och på lördagkvällar går jag oftast ut med kompisar. Söndagar är öppet hus hos oss, min familj kommer och går och det avslutas ofta med att någon stannar på middag.

Babyliss

Ta oss igenom din morgonrutin!

Morgnar är min akilleshäl, jag är segstartad och behöver min tid. Klockan 07 går jag upp med min dotter, plockar iordning så allt är fint om det inte redan är det och tänder ljus överallt. Att ha det städat och mysigt runt mig på morgnarna är allt. Jag gör kaffe, kokar ägg och blandar blåbär, banan och kefir till frukost. Pyjamasen är på tills jag inser att jag måste rusa upp, duscha och byta om. Vi klär på vår dotter och åker iväg tillsammans med bilen. Sminkar mig gör jag i princip alltid i bilen eller på jobbet. Jag prioriterar att få vakna i lugn och ro hemma och är expert på att sminka mig på sex minuter i en bilspegel och fixa håret med BaByliss trådlösa curling wand.

Babyliss

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Helt klart människorna jag arbetar med och förtroende jag fått att genomföra nya initiativ. Jag älskar att träffa mina kollegor vid kaffebaren på jobbet och att arbeta hårt sida vid sida med mitt team för att nå mål. Jag älskar också förändring, snabba beslut och att testa nya saker och allt detta ger mitt jobb mig. Jag har inte haft söndagsångest på flera år.

Babyliss

Vi på FORNI älskar att följa dig i sociala medier och få en inblick i ditt liv, som är en härlig kompott av karriär, mammaliv och nöje. Hur får du tiden att räcka till? 

Vad roligt att ni tycker det! Jag planerar tiden varsamt och har en stenhård prioritering på familj, jobb, kul saker med vänner och mig själv. Jag har prioriterat bort bekanta, gå på stan, ha någon slags sport som hobby och även mycket hushållsarbete där jag tar hjälp. Det går inte att göra allt. Det är viktigt för mig att trots att jag satsar mycket på mitt jobb så måste livet innehålla roliga middagar och fest. Jag började jobba och blev chef som ung, men jag vill inte leva som att jag är ”klar”. Jag är bara 34 och jag vill skratta på ett dansgolv, ta en drink och slappna av. Livet är för kort för att bli någon slags corporate-docka som bara äter, sover och jobbar – att njuta av livet gör mig hundra procent till en bättre chef och kollega.

Babyliss

Hur gör du för att varva ner och koppla bort jobbet?

Jag tror att begreppet ”koppla bort jobbet” är stark förknippat med att jobbet i sig skulle vara stressande eller negativt. Sanningen är också att många yrken inte ger en möjlighet att stänga av allt i veckor, även om det går i kortare perioder. Jag har alltid med jobbet på något sätt men inte påslaget så att det stör mig från att varva ner eller vara närvarande i annat. Det här har jag lärt mig och observerat av VD:ar jag jobbat nära genom åren – ja dom måste alltid ha jobbet med, men deras inställning är ofta att det inte hindrar dem från att koppla av eller njuta. Varva ner däremot är så viktigt för mig och det jobbar jag hårt på. Jag går långa promenader på Skogskyrkogården där jag bor flera dagar i veckan, jag lyssnar på lättsamma podcasts, jag bakar med min dotter, går ut med vänner och tar långa bad. Jag har lärt mig vad jag behöver göra.

Begreppet working mom är något som man ofta stöter på, men aldrig working dad. Hur ser du på begreppet? 

Varje gång jag har frågestund på Instagram får jag minst 20 frågor om hur jag kombinerar familj och jobb, medans min fästman får exakt noll av dessa frågor. Det är så otroligt fascinerande hur kort väg vi har kommit här. Jag förstår om jag vore ensamstående, men vi är en jämställd och modern familj som tar hand om min dotter – min fästman, min mamma och jag. Min fästman gör precis lika mycket ändringar i sitt schema som jag för att få ihop det. Men alla förutsätter att det är jag som gör det – när vi delar. Jag blir någon slags hjälte som jobbar och är mamma, trots att det om jag ska vara ärlig fungerar jättebra för mig då vi är tre som hjälps åt och min arbetsgivare erbjuder mig en oerhört fin flexibilitet. Det är inte att jobba och vara mamma som är utmaningen, det är att jobba och vara den enda som tar allt ansvar eller ha ett jobb helt utan flexibilitet. Jag har inte den utmaningen och jag önskar fler kvinnor den situationen.

Babyliss

Vad är styling för dig? Vill du att det ska gå fort eller tycker du är roligt och gärna lägger ett par timmar på fixa dig?

Ett par timmar finns inte i mitt liv för styling, både min garderob och mitt badrum är ordnat så att det bara finns mina favoriter framme och jag har en snabb rutin som i princip är samma till jobb och fest. Jag tycker om att vara fin på vardagar och lockar ofta håret, har alltid smink och parfym och nästan alltid en klack. Det är i vardagen det händer.

Jul och nyår lurar runt hörnet. Vilka är dina stylingtips när det kommer till hår? 

Mitt bästa stylingtips är tvätta håret två gånger, föna det upp och ner och sen göra hårda, tighta lockar med BaByliss trådlösa Curling Wand som du sedan borstar ut mjukt med en svinhårsborste och sprayar lätt. Det ger en vacker frisyr men som är mjuk och följsam.

Babyliss

Hur tänker du kring styling när det kommer till desk to dinner? 

Jag bor i Enskede och jobbar i city så jag klär mig alltid ons-fre för att kunna gå direkt vidare om jag vill. För mig handlar det främst om fint hår, läppstift, parfym och en klack. Då kan kläderna vara enkla och jag trivs bättre i skinnbyxor och lyxig skjorta än en partyklänning ändå.

Babyliss

”Styling to-go” är något som vi på FORNI ofta pratar om för att få ihop vardagens pussel. Vad har du för relation till det? 

Jag har alltid med det viktigaste sminket, en borste och ibland även BaByliss trådlösa Curling Wand för att vara redo att göra saker spontant. Att åka hem mellan är inte för mig, jag vill kunna hitta på saker direkt efter jobbet. Jag bättrar på sminket, drar ett drag med borsten och lockar till håret snabbt. Att vara spontan är oerhört viktigt för att jag ska känna mig levande och glad.

Vill ni läsa mer om BaByliss trådlösa Curling Wand? Klicka här

*

Vill du veta mer om Camilla Åstrands karriärresa? Läs här!