4 sätt att få något gjort på riktigt

Bild av Karolina Grabowska från Pexels

Vill du bli mer produktiv? Det händer oss alla då och då att motivationen helt enkelt inte finns där och det stämmer väl extra bra in under de mörkaste månaderna som vi precis tagit oss genom. Men det finns knep för att få saker gjorda, oavsett hur lång din att-göra-lista är. Här är våra bästa tips för att bli mer produktiv och få skiten gjord, på riktigt.

Pomodoro-metoden

Pomodoro-metoden är enkel: jobba i 25 minuter, ta en paus i fem. Det är en riktigt bra teknik när du behöver kämpa dig igenom en uppgift men har svårt att komma till ro. Sätt ett tidtagarur (eller den här hemsidan) på 25 minuter för att verkligen gå all in utan någon som helst distraktion, du kommer bli förvånad över hur snabbt tiden går — och hur mycket du kan få gjort!

Använd podcasts

Det kan verka motsägelsefullt men podcasts kan verkligen vara ett verktyg för att hålla dig motiverad och bli mer produktiv. Om du har mycket att göra en morgon, slå på en podcast som sällskap och när avsnittet är över inser du hur mycket du har betat av, utan att tänka på det. Jag brukar köra igång en podcast när jag har en to-do lista att bocka av hemma: städa, tvätta, rengöra sminkborstar – allt blir lite lättare med sällskap. Det är dessutom ett roligare sätt att ta sig igenom uppgifter som klarar ljud.

Sätt en deadline

Deadlines kan vara jobbiga, men är ofta nödvändiga för att hålla saker och ting enligt schema. Jag sätter alltid en egen deadline innan den faktiska deadlinen, så att jag får lite tid att se över det finstilta innan det verkligen är dags att leverera. Skriv ner uppgiften i din att-göra-lista och kalender så du alltid blir påmind.

Använd en progress tracker

En progress tracker är något av det bästa jag vet. Helt ärligt, den nya webbdesignen vi släppte på FORNI innan jul hade aldrig blivit klar om jag inte haft en progress tracker. Ibland kan en visuell representation av ditt jobb hjälpa dig att bli mer produktiv, speciellt under en längre tid; håll den uppdaterad och ge dig själv en liten belöning när du når ett delmål. Skapa antingen en digital progress tracker i Google Numbers eller använd Trello (jag ÄLSKAR Trello). Du kan också skapa en själv i en skrivbok, för att skriva ut och ha vid skrivbordet!

*

Vill du läsa mer om karriär? Du hittar kategorin här!