Betydelsen av karriär (samt en enkel uppgift för att ta reda på vad du vill!)

Karriär är något som har haft olika betydelse för mig genom åren. Jag kan hålla med om själva definitionen av karriär: att avancera inom arbete i snabb takt både gällande titel och pengar. Men för mig har ordet ytterligare betydelse. Jag gör karriär när jag känner att jag har möjligheten att göra något bra på jobbet. Att min arbetstid fyller ett högre syfte än enbart det egoistiska. Jag gör också karriär när jag känner lycka och glädje på jobbet. Det är mer besläktat med att ha en framgångsrik karriär för mig, än att lönen ska ticka uppåt i snabb takt. I undersökningar idag visar det sig att millennials är mer intresserade av personlig utveckling och kultur på arbetsplatsen snarare än lön som kommer längre ner på priolistan. Många är beredda att gå ner i lön för att trivas bättre. En mycket sund och hälsosam förändring som i slutändan bör leda till att vi människor blir mer lyckliga.

Målet med min egen karriär handlar mycket om självförverkligande för mig. Att bygga något jag kan känna mig stolt över.

Vad är målet med din karriär?

I min nyligen lanserade onlinekurs, Karriärguiden, går jag in helhjärtat på ämnet. Målet med kursen är att inspirera andra till att våga ta de steg i karriären som är rätt för just dig – inte någon annan. Att växa som man själv vill och inte utifrån förväntningar. Inom wellness och spiritualitet pratas det mycket om att blicka inåt, och när det kommer till karriär är det en precis lika viktig sak som när det gäller privatlivet.

Att vända blicken inåt gör det lättare för oss att utvecklas och i sin tur nå självförverkligande, lycka och glädje.

Karriärguiden är uppbyggd i 6 olika delar fördelat på 25 olika sidor. Där finns allt ifrån inspelade videos där jag peppar och guidar dig som går kursen, det finns nedladdningsbara mallar som du kan fylla i för att ta reda på mer om dig själv samt konkreta verktyg som du kan ta med dig i din utveckling. Kursen är individuell, du går den i din egen takt och den är förinspelad.

Om du funderar på vad målet med din egen karriär är, men har svårt att komma på svaret, vill jag tipsa dig om att köpa Karriärguiden! Förhoppningsvis kan den guida dig i rätt riktning.

Karriär

Om du bara vill ha en liten boost i rätt riktning kommer här en övning till dig:

  • Ta fram papper och penna eller ett blankt word-dokument på datorn
  • Sätt klockan på 5 minuter
  • Skriv som rubrik: KARRIÄR högst upp eller i mitten av pappret
  • Ta sedan 5 minuter och skriv ner alla ord, tankar och känslor som dyker upp när du tänker på karriär. Det kan vara allt ifrån egna erfarenheter, något dina föräldrar lärde dig om karriär när du var liten eller vad du vill göra med din karriär idag!
  • Lägg ifrån dig pappret och titta på det du har skrivit. Vad känner du när du ser det?
  • Ta ytterligare några minuter och sätt ett litet hjärta eller ringa in de ord på pappret som är positivt betingade för dig.
  • Reflektera. Vad kan du ta med dig av dessa positiva ord? Har du dem i din karriär just nu eller behöver du göra några förändringar för att få uppleva dem?