5 tips till dig som vill lära dig mer om privatekonomi

Bild

En stor del av att uppnå sina drömmar handlar ofta om finansiering – du kan behöva spara under en längre period eller lära dig optimera dina tillgångar. Att ha makt över sin privatekonomi tycker vi också är en viktig jämställdhetsfråga för att ägande ska bli bättre fördelat mellan könen i Sverige. Man har pratat en del om att man ska ha ett ”Fuck Off Capital” för att inte låta din ekonomi stoppa dig från att, till exempel, säga upp dig från ett jobb du inte trivs på eller avsluta en relation. Det finns med andra ord många anledningar att lära sig och förstå sin privatekonomi.

Här är våra fem bästa tips:

1. Läs Rich Dad Poor Dad

Boken är en riktig klassiker när det kommer till  privatekonomi och vi kan varmt rekommendera alla som vill lära sig grunderna att läsa den. Författaren Robert Kiyosaki slår hål på myten om att du behöver ha en hög inkomst för att bli rik, han förklarar skillnaden på att jobba för pengar och att ha pengar som jobbar för dig. Finns att köpa här.

2. Anna Svahns blogg

Anna har ett stort intresse för börsen och har lärt sig optimera tillväxten av sina pengar. I sin blogg berättar hon om sin egen resa vad som händer i omvärlden, väldigt intressanta inlägg om du vill få en inblick. Läs här!

3. Economista på Facebook

Det är ingen nyhet att Facebook-grupper är ett perfekt sätt att hitta likasinnade själar – och Economista är inget undantag. Gruppen är för dig som vill se vad som händer inom ekonomi men främst diskutera olika funderingar med andra. Kul och lärorik grupp!

Gå med här!

4. Bloggen Miljonär innan 30

Kul för att få inspiration från en ovanlig livsstil eller om du drömmer om att bli ekonomiskt fri. Hur blir man egentligen miljonär så tidigt och lyckas gå i pension redan vid 40? Läs här!

5. Läs Investeringsguiden

Boken Investeringsguiden som berättar om hur man kommer igång med sitt sparande. Läs mer om den här. På samma tema har de även ett jättebra nyhetsbrev som man kan prenumerera på här!

 

[su_divider top=”no” divider_color=”#cccccc” link_color=”#a12e2e” size=”1″]

 

Den här artikeln publicerades ursprungligen på Business & Dreams blogg som du hittar här! Följ dem på Instagram här.

Vill du ha mer tips på hur du hanterar din ekonomi? Se våra andra artiklar här!