Framgångsrika kvinnor om sina största misslyckanden

Bildkälla: Instagram

Det är viktigt att lära sig fira sina motgångar och lärdomar, att förstå vad man kan ta med sig in i nästa äventyr. Nedan berättar vi om fyra storslagna kvinnor och utmaningar de har tagit sig igenom.

Serena Williams

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Serena Williams (@serenawilliams)

Serena Williams är världens bästa kvinnliga tennisspelare och har vunnit 23 Grand Slam-titlar — hon vann till och med Australian Open under tiden hon var gravid. Serena har dock varit med många motgångar, år 2018 förlorade hon U.S. Open Final mot nykomlingen Naomi Osaka. Serena har dock så bra inställning till motvind. Vid en intervju sade hon följande: ”Jag tror verkligen att en mästare definieras, inte av deras vinster, utan av hur de kan återhämta sig när de faller. Jag har misslyckats flera gånger. Varje gång reser jag mig bara upp och dammar av mig själv och jag ber att jag kan göra det bättre eller att jag kan komma tillbaka till den nivå som jag vill vara på.” Så bra sagt!

Oprah Winfrey

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Oprah (@oprah)

Oprah Winfrey är en av världens mest kända kvinnor och en mediamogul värd 2,7 miljarder dollar. Oprah har berättat om en motgång tidigt i hennes karriär, hon hade en mycket dålig upplevelse på TV-stationen Baltimore’s WJZ television station. Hon upplevde ständigt dåligt beteende och trakasserier och fick till slut sparken! Hon valde dock att omvandla dessa upplevelser till att stärka sig själv och har sagt att upplevelsen gjorde att hon växte upp.

Vera Wang

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Vera Wang (@verawang)

Vera Wang är en av världens mest framstående modedesigners men hennes dröm var dock länge att bli professionell skateboardåkare. När hon inte lyckades komma med det amerikanska olympiska teamet år 1986 fick hon av en slump jobb på en Yves Saint Laurent-butik — två år senare började hon jobba på Vogue. Idag talar hon ofta om misslyckanden: ”När du faller ner, vilket du måste göra om du vill lära dig att vara skateboardåkare, ställer du dig upp och börjar igen”, berättade Wang till Business of Fashion år 2013. ”Du låter inget avskräcka dig”. Så bra sagt och vi älskar att hon tycker att misslyckanden är en självklar del av processen!

Lady Gaga

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lady Gaga (@ladygaga)

Lady Gaga är en av världens mest kända artister och har upplevt stora framgångar, både som artist och skådespelare — men det har inte alltid varit en solklar karriär. Hennes första skivbolag, Island Def Jam Records, sa upp kontraktet med henne bara tre månader efter att hon hade signats. Lady Gaga har berättat att hon den dagen ringde sin mamma och sa att de borde besöka hennes mormor. Medan Lady Gaga grät i sin mormors famn sa hennes mormor ”Jag kommer låta dig gråta för resten av dagen men sedan måste du sluta gråta så du kan gå och kick ass!”.  Älskar tankesättet att man ska tillåta sig själv att vara ledsen och besviken men att man sedan ska göra en plan och aldrig ge upp! Lady Gaga signade senare med musikbolaget Interscope Records där hon sedan dess skapat enorma framgångar.

[su_divider top=”no” divider_color=”#efeeee” link_color=”#ffffff” size=”1″]

Den här artikeln publicerades ursprungligen på Business & Dreams blogg som du hittar här! Följ dem på Instagram här.