Allt jag vet nu: Apollonia San Contreras

Bilder av Nick Robot

I en tid av Influencer Marketing och konstant förändring visar Apollonia San Contreras vägen. Hon jobbar som Digital Marketing Manager för varumärket Hövding och föreläser regelbundet om digital och influencerbaserad marknadsföring för företag som behöver klarhet på ämnet. Hon har också startat det kvinnligt nätverket EMC som står för Empower and Motivate for Change.

Apollonia har hamnat högt på både Resumés ”Talanger under 30”-lista och Veckans Affärers ”Sveriges 101 topptalanger” – och ser inte ut att sluta imponera på oss någon gång snart.

Här är allt Apollonia vet nu:

VAD ÄR EN AV DE VIKTIGASTE LÄRDOMARNA DU HAR LÄRT DIG I DITT LIV?

Att vara snäll och se personer i ögonen. I en digital värld med appar som gör allt från att tända våra lampor, sköta bankärenden och fylla kylen så är det enkelt att glömma bort vikten av relationer. Se människor i ögonen och var framför allt snäll. Säg hej eller åtminstone ge ett leende till ICA-personalen när du handlar din mjölk, till chauffören när du stiger på bussen eller stöter på grannen i hissen.

VAD ÄR DITT BÄSTA RELATIONSTIPS?

Att kommunicera och vara tydlig med vad man förväntar sig. Då slipper man massa onödiga missförstånd.

HAR DU NÅGOT RÅD TILL DEN SOM VILL HITTA EN MENINGSFULL KARRIÄR OCH LYCKAS I DEN?

Försök identifiera vad du är bra på och när/hur du levererar som bäst. Är det på kontoret? På fiket? Är det innan kl 06:00 på morgonen när alla sover? Eller presterar du som bäst efter midnatt? Det är superviktigt att hitta sin way of working, och såklart komma överens med sitt team/chef så att det inte blir några onödiga konflikter. Sen vill jag även poängtera vikten av att nätverka! Och inte bara med ”toppen” utan också med dina branschkollegor som har en liknande position som du själv. Ni kommer växa och utvecklas tillsammans så varför inte bygga relationen i ett tidigt skede, istället för att vänta tills person X är VD?

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Apollonia San Contreras (@apolloniasc)

VAD ÄR DITT BÄSTA TIPS FÖR ATT LEVA HÄLSOSAMT?

Sömn. Det är så heligt för mig. Jag ruckar sällan på sömnen och de dagar det händer så känner jag av det direkt. Jag blir mindre produktiv, mindre glad och är nog rätt jobbig att ha å göra med.

MÅNGA TAR MED SIG NYA LÄRDOMAR UNDER STRESSIGA PERIODER. OM DETTA STÄMMER IN PÅ DIG, VAD HAR DU LÄRT DIG?

Att inte anta att folk eller din chef kan läsa dina tankar. Har du ett problem eller utmaning på jobbet som du behöver input på – ge en heads up och be om hjälp tidigt.

Det var en intensiv period ungefär 6 månader in på första riktiga jobbet efter examen. Jag var en typisk ”ja-sägare” och tog bara på mig mer och mer och det blev i princip två heltidstjänster på 100%. Jag började se varningstecken som att jag exempelvis kunde gråta för ingenting och började glömma saker (alla i min närhet vet om att jag har bäst minne). Som tur var hade jag en mentor som uppmuntrade mig att ta upp det med chefen och be om hjälp. Och det var precis det jag gjorde. Det slutade med att jag fick en projektledare som hjälpte mig rodda i alla tusen projekt. Som medarbetare är det ens uppgift att ge en heads up, man kan inte förvänta sig att chefen ska läsa ens tankar.

VAD TROR DU ATT DU VET IDAG OM ATT LEVA ETT LYCKLIGT LIV, SOM DU INTE VISSTE NÄR DU VAR YNGRE?

Det finns ingen balans, och inte heller något som heter work life balance. Jag försökte ha work life balance och det resulterade bara i mer stress. Jag är en riktig work life blend believer. Kort sagt så handlar det om att acceptera att allt inte behöver hända på en och samma gång. Det handlar istället om att hitta ett sätt där de allra viktigaste bitarna faller på plats. Precis som Tetris.

Skillnaden mellan balance och blend är att du bestämmer vilka bitar som ska passa in, istället för att få med allt på en och samma gång… som sedan resulterar i stress och ångest. Ett exempel är att ena veckan så prioriterar jag sociala aktiviteter och jobb, medan andra veckan så är det träning och egen tid som gäller. En mix helt enkelt!

*

Tryck här för att följa Apollonia på Instagram!

Vill du se fler artiklar från Allt Jag Vet Nu-serien? Tryck här!

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Apollonia San Contreras (@apolloniasc)