Allt jag vet nu: Vanessa Lindblad

Något vi älskar på FORNI är att lära oss nya saker, och det bästa sättet att lära sig är att fråga! Därför kommer vi i artikelserien Allt jag vet nu fråga olika kvinnor om deras viktigaste lärdomar. Först ut är Vanessa Lindblad!

Vanessa är 34 år gammal och driver podcasten ”Rebecca Stella och Vanessa – Nu börjar livet” tillsammans med Rebecca Stella, jobbar som agent på Tourn Agency och grundade 2018 sminkvarumärket CAIA Cosmetics tillsammans med Bianca Ingrosso. Hon är gift med Valentino Lindblad och tillsammans har de sonen Matteo – som är den gulligaste killen som någonsin har gått i ett par (väldigt små) skor!

Här är allt Vanessa vet nu:

Vad är en av de viktigaste lärdomarna du har lärt dig i ditt liv?

Att ha tålamod. Var sak har sin tid och ibland går det inte så snabbt som du vill, men det finns alltid en anledning till varför. Ibland kan det bara vara för att du ska lära dig om just tålamod.

Vad är ditt bästa relationstips?

Kommunikation. Gå inte och bär på saker som är missnöjd med. Prata om det istället annars är det omöjligt för din partner att kunna utvecklas eller förändra sitt beteende. Jag säger som min mamma alltid sagt: ”En relation är som en blomma, om du inte vattnar den så dör den.”

Har du något råd till den som vill hitta en meningsfull karriär och lyckas i den?

Gör bara saker som du tycker är kul för då kommer du själv och din kreativitet utvecklas hela tiden. Något jag också lärt mig är att det är SÅ viktigt att jobba med bra människor runt dig. Det är A och O. Samarbeta med människor som inspirerar dig och att ni kompletterar varandra. Det om något peppar en att vilja göra meningsfulla saker i sin karriär.

Vad är ditt bästa tips för att leva hälsosamt?

Sluta jämför dig med andra. Jämför dig bara med vem du själv var igår och försök att se att varje dag är en ny chans för dig att utvecklas och förbättra. Träna för att du tycker det är kul och för att det gör dig piggare, inte för att du måste. Lyssna på din kropp och ditt inre. Namaste.

Många tar med sig nya lärdomar under stressiga perioder. Om detta stämmer in på dig, vad har du lärt dig?

Ta det lugnt. Allt behöver inte hända på en och samma gång. Samma sak här, lyssna på din kropp och ta pauser och våga be om hjälp. Du kommer inte få en medalj bara för att du kan säga att du klarade allt själv på bekostnad av din egen hälsa.

Vad tror du att du vet idag om att leva ett lyckligt liv, som du inte visste när du var yngre?

Efter att jag börjat gå hos en livscoach har jag förstått den viktigaste lyckan ska finnas inom dig och inte bara bland de yttre faktorerna omkring dig. Om allt omkring faller så är det viktigt att du kan finna trygghet och tröst i dig själv. Låter klyschigt men det är cool känsla att förstå när man kommit dit.

Vilket råd skulle du ge till någon om att bli äldre?

Det blir bara bättre! Ju mer du lever, ju fler misstag du gör, ju mer erfarenhet du får, desto starkare blir du!