Hermine Holds VD Katarina Roger om hur du lyckas i karriären

I onsdags lanserades Hermine Hold, ett nytt varumärke för alla oss som älskar håraccessoarer och scarfar runt halsen! FORNI mötte upp med Katarina Roger, Hermine Holds VD för att ta reda på lite mer om henne och Hermine Hold. Här berättar hon om hennes karriär, Hermine Holds framtid och vad du ska göra för att ta dig framåt i karriären!

Berätta kort om dig själv samt vad du jobbar med idag:

Jag är en person som aldrig sitter still och som älskar nya utmaningar. Drivs av passion, är en utpräglad tävlingsmänniska, ser möjligheter i allt och tycker att utmaningar bara är till för att lösas – oavsett om det är hemma eller på jobbet. Jag tror starkt att på att ”positivity drives productivity” och har det som mantra när jag bygger kultur och team. Sen skrattar troligtvis högst av alla jag känner… Privat är jag supersocial och supereremit på samma gång, jag gillar kontraster. Jag varvar ner och varvar upp med olika träningsformer – löpning, yoga, cykling. Men det som håller mig i schack är att jag har utövat Transcendental Meditation (ett sätt att meditera för att nå en djup, vaken vila. reds. anm) i ett och ett halvt år.

Idag arbetar jag som VD på Hermine Hold – men brukar säga att jag är mer som en mood manager!

Vad har du gjort tidigare? Har du gjort ett karriärbyte?

Oj! Jag har gjort massor. Allt från Marketing Manager och Commercial Director till CEO och Business Unit Director. Jag har jobbat på små entreprenörsdrivna bolag och stora miljardbolag, till exempel GANT, House of Dagmar, Casall och Swatch. Men det här är första gången jag startar ett bolag från zero!

Hur hamnade du på Hermine Hold?

Jag känner Pingis Hadenius som är Isabellas Löwengrips närmsta kollega, sen många år tillbaka. Det hela var faktiskt väldigt coolt! Vi träffades på en kaffe och hon började prata om ett projekt”som var på G inom koncernen där hon tyckte att jag skulle vara the perfect match, haha! En dag senare träffade jag en av grundarna på Nordic Tech House, Linus Kaasik (för övrigt one of the most amazing personer jag någonsin träffat) och vi kände direkt att det var just en perfekt match. Sen var det bara att ta det stora steget… Från Business Unit Director på GANT Global där jag drev alla våra kollektioner på alla avdelningar och hade ungefär 70 personer i mitt team – till att starta upp ett bolag från noll. Såhär i efterhand är det det bästa jobb-beslut jag någonsin tagit!

Hur föddes idén om Hermine Hold?

Det var under ett möte på Nordic Tech House, där Isabella är delägare. Diskussionen gick kring vilken produkt som fattades på marknaden och vad som skulle vara perfekt för social medier. 80% av alla bilder som läggs upp på Instagram är selfies, så vad passar bättre än en produkt som fokuserar på ”ansiktet”? Efter det gick det snabbt. En lunch med Joachim Lindström (en av grundarna av Ideal of Sweden) och bolaget var igång!

Vad är din favoritprodukt?

Signature Silk Scarf i svart/vit och Isabella Silk Scarf i red/pink.

Vem bär Hermine Hold?

ALLA! Vi ser att Hermine Hold är en stark kvinna utan någon specifik ålder. Det kan vara din syster, din kompis, din mamma eller din mormor! Vi har även en stark skara killar som visat intresse för våra produkter.

Vad har varit de största utmaningarna med att starta upp ett helt nytt varumärke?

Jag gillar att veta ALLT om ALLT! Är helt sjukt nyfiken och gillar detaljer. Men helt plötsligt satt jag med ett gäng 20-åringar som efter någon månad gjorde åttor kring mig på den digitala arenan. Att släppa kontrollen mer än jag var van vid, lita 200% på teamet som är experter och go with the flow har varit en utmaning för en person som mig. Men, återigen, det bästa jag gjort. Nu ska jag dock bli bäst på hela den digitala arenan, haha!

Tips till den som vill starta ett nytt brand men inte riktigt vet hur man sticker ut?

Starta! Testa. Vänta inte för länge! Det är bättre att faila fast än att inte försöka alls. Det går så fort idag, så vad som fungerade för några månader sedan kommer antagligen inte fungera i morgon. Våga testa!

Studerade du efter gymnasiet? Tror du man behöver göra det idag?

Jag har en magisterexamen i Företagsekonomi från Stockholms Universitet och ett år på University of Hawaii (fick Scholarship i golf!). Det är en bra fråga om man behöver studera vidare idag… Jag tror mer på att ”hire for personality” och egenskaper av erfarenheter. Så jag skulle säga att det inte är ett krav, men du behöver vara nyfiken och hela tiden utveckla dig själv för att vara intressant för en arbetsgivare!

Vem inspirerar dig?

Människor i allmänhet. Starka kvinnor, oavsett ålder och vad de åstadkommit. Bättre kanske att fråga mig VAD som inspirerar mig. Jag är så nyfiken så jag blir inspirerad av allt från beteendepsykologi till det undermedvetna och ”what’s the next thing”. Jag läser väldigt mycket artiklar, böcker och ser på dokumentärer. Sen funderar jag mycket och håller konstant på att sätta ihop pussel i mitt huvud.

Såhär med facit i hand, finns det någonting du hade gjort annorlunda om ni kunde gå tillbaka i tiden?

NEJ! Jag har redan glömt bort vad som hände igår, haha. Ser bara vägen framåt och den ser alltid ljus ut!

Vad gör ni imorgon, om sex månader och om fem år?

I morgon: Firar att vi har haft världens bästa lansering med mitt magiska team!
6 månader: Firar att vi har överträffat våra mål och att vi fortsätter bygga en grym relation med våra följare.
5 år: Byggt en grym kultur på bolaget som lett till att vi nått över 1 miljard i omsättning!

Vad är ditt bästa karriärtips?

Våga! Våga testa – Våga faila. Våga ställa frågor, det finns inga frågor som är ”dumma”. Ta chansen när den erbjuds och skaffa dig en bred kunskapsbas. Håll momentum – träffa olika typer av människor. Nätverka. Behandla alla lika, oavsett var personen befinner sig idag – du vet aldrig vad som händer i morgon.