Så varvar du ner inför semestern

Semestertiderna står bara runt hörnet och även om det känns lite märkligt ser vi också fram emot lugnare tider. Men innan dess är det mycket som ska fixas och det är inte alltid så lätt att gå från noll till hundra på en dag. Därför har vi samlat några grymma tips på hur du varvar ner inför semestern så att du kan njuta till max när den drar igång.

Se helgerna som mini-semestrar

Det vill säga gör samma saker som du skulle gjort om det var semester. Åk och bada, ta en weekend, åk till landstället eller bara njut av lugna tider. Strunta i allt tråkigt vardagsfix (i den mån det går såklart) och försök njuta de dagarna du är ledig.

Runda av projekt

Starta inte upp något nytt projekt såhär några veckor innan semestern börjar. Se istället till att göra klart de du redan håller på med och samla idéerna till hösten när du har mer energi. På så sätt får du det successivt lugnare och lugnare både hemma och på jobbet.

Börja läsa

Något många av oss kopplar samman med semester (eftersom det oftast inte hinns med till vardags) är läsning. Försök påbörja detta, till exempel innan läggdags, för att få in rutinen och lugnet.

Förbered hösten

Det kanske låter konstigt att tänka på hösten när man ska varva ner. Men om du påbörjar en lista med uppgifter inför hösten blir det lättare att släppa dessa och slappna av här och nu. Ett bra tips är att göra två to do lists – en till nu och en för det som ska göras i höst (även detta gäller både projekt hemma och på jobbet).