Ida Warg om att sälja in sina produkter på H&M och hur hon blev influencer

Ålder: 33 år
Familj: Hennes man Alexander och sonen Elvis
Titel: Entreprenör
Instagramkonto: @idawarg
Beauty-produkt du inte kan leva utan: Brun Utan Sol Face lotion från Ida Warg

Ida Warg är influencern som håller på att bygga sitt egna skönhets-imperium. För bara två år sen uppkom idén till Ida Warg Beauty och kort efter lyckades hon sälja in det på H&M (!). Idag poddar hon tillsammans med sin man, Alexander Pärleros, jobbar heltid som influencer, driver skönhetsmärket Ida Warg Beauty och är mamma till Elvis.
Hur gör man för att våga satsa, hur bygger man ett bra team och hur orkar man jobba med sin kille? Ida har svaren!

Du började som influencer efter flera år som dansare på professionell nivå. Hur kommer det sig att du blev influencer – växte det fram eller var det ett aktivt beslut?

Jag började blogga när jag gick min dansutbildning för att uppdatera min familj och kompisar i Åmål om vad jag höll på med. Sedan fick jag fler och fler följare där och det bara fortsatte. Jag tjänade inga pengar på bloggen under många år utan bloggade bara på sidan av mitt heltidsjobb. Bloggen växte och till slut fick jag ett välbetalt bloggkontrakt – då sa jag upp mig och började jobba heltid med bloggen.

Sida vid sida av dina sociala medier har du även drivit ett gäng andra projekt och företag, kan du berätta lite om dessa?

Jag har alltid haft mycket för mig och gillar att ha flera olika projekt igång samtidigt! Just nu har jag mitt skönhetsbolag Ida Warg Beauty där vi tar fram och tillverkar vegansk skönhet. Just nu har vi en Brun Utan Sol-linje och en hårvårds-linje, men fler produkter och linjer är på väg!

Det är så coolt att du driver ditt egna beautyvarumärke som idag säljs på allt ifrån H&M till Åhlens. Berätta ALLT om din resa!

Vi har faktiskt bara hållit på i 2 år med Ida Warg Beauty och 2020 är första året som ett enskilt bolag! Det var så att ett företag som heter Lets face it kontaktade mig och ville jobba tillsammans. Som influencer får man ganska många sådana förslag och jag har alltid tackat nej då jag bestämt mig för att om jag ska göra något med mitt namn på så vill jag göra det ordentligt och vara delägare. Men den här gången fick jag en bra magkänsla av de som mailade och bestämde mig för att ta ett möte. Jag var väldigt skeptisk först men fick med mig ett prov på en skönhetsprodukt hem som jag bara älskade. Vi tog nya möten och fick ihop ett avtal och bestämde oss för att köra! Redan några månader senare satt jag hos H&M på möte och sålde in produkter som skulle komma i den första lanseringen. De gillade det vi presenterade och tog in dem! Efter det har det rullat på och nu finns vi på väldigt många ställen – helt galet!

Hur går det till när man tar fram en brun utan sol-produkt, det känns jättekrångligt?

Ja det är det eftersom det finns många saker som ska stämma. Jag vet inte ens vart jag ska börja, haha! Man får bestämma sig för vad som är viktigt och sedan prata med fabriken om de viktigaste delarna i produktionen. Efter det går det många turer med olika prover fram och tillbaka innan man nått målet – vilket kan ta riktigt lång tid om man vill få det perfekt.

Dina BUS-produkter har ju blivit hyllade av alla möjliga medier – hur viktigt var det för dig när du startade att ta fram produkter som verkligen höll kvalitet och inte “bara” satsa på att sälja på ditt namn?

JÄTTEVIKTIGT! Jag är extremt kräsen med skönhetsprodukter och har från början varit bestämd på att jag måste vilja välja mina produkter framför andra märken om vi ska lansera något och släppa det på marknaden. Om jag inte känner så, så är produkten inte tillräckligt bra.

Har du något ögonblick i din karriär som har varit game changing för dig?

Ja, ett par stycken. Först när jag gav upp dansen och började jobba inom media som säljare, och sedan när jag sa upp mig därifrån för att satsa på bloggen.

Hur bollar du karriär med småbarnslivet?

Det är svårt ibland att få ihop det men nyckeln är absolut att omge sig med bra medarbetare och ta hjälp med det som går.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ida Warg Beauty (@idawargbeauty)

Du och din man jobbar ju delvis inom samma bransch och poddar tillsammans. Hur är det att jobba med sin partner?

Det är oftast kul! Ibland kan det vara lite svårt att få ihop det om Elvis är hemma från förskolan eftersom ingen av oss kan ta honom då, men annars är det bara kul.

Om den som läser drömmar om att våga starta eget – vad har du för tips?

Omge dig med ett bra team som kompletterar varandra. Och våga!

Sist men inte minst – vem på sociala medier inspirerar DIG?

Oj det finns så många som inspirerar på olika sätt men speciellt massa coola mammor som kombinerar mammalivet med karriär! Som vågar bjuda på det verkliga livet och inte bara perfekta bilder. De konton jag älskar är bland andra Carina Berg, Katrin Zytomierska, Carolina Gynning, Penny Parnevik, Nikki Amini, Vanessa Lindblad, Rebecca Stella, Lojsan Wallin, Allison Holker, Hanna Öberg och många fler!

*
Vill du läsa fler Learn from the expert-intervjuer? Klicka här!