Learn from the Expert med Lisa Anckarman

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]
Namn: Lisa Anckarman
Ålder: 31 år
Titel: Influencer och grundare av Unlock7
Familj: Sambo
[/su_note]

Lisa Anckarman är en tjej som bländar en vid första anblick. Hon har precis den där karisman som jag tror är en av de största nycklarna för att kunna bli en stor influencer idag. Hon lyser liksom igenom telefonen när man ligger där och skrollar vilket inte alla gör. Jag blev så glad över att hon ville vara med i säsongens Learn from the Expert eftersom hon har gjort en otrolig karriär på kort tid inom influencer, modell, styling och nu även klädbranschen. Under intervjun blev jag även både överraskad och peppad av hennes genomtänkta och inspirerande svar.

Med det sagt – välkommen till ett samtal om att gå på magkänsla, göra kläder som sticker ut och hur ett stylinguppdrag för Therese Lindgren förändrade hela hennes karriär.

Hej Lisa! Du jobbar som bl.a. youtuber, programledare, stylist samt grundare av klädmärket Unlock7. För den som inte känner dig, kan du inte berätta vem du är och vad du gör om dagarna?

Jag är en påhittig 31-åring som är född och uppvuxen med mina tre syskon i Uppsala. Jag har alltid haft svårt att koncentrera mig och varit slarvig i skolan och på arbetsplatser, innan jag bestämde mig för att starta eget inom media efter Top Model 2014. Sedan dess har jag varit en riktig arbetsmyra som kan sitta timtal med samma uppgift utan problem. Att arbeta för mig själv med något jag verkligen brinner för och att få bestämma över mina egna arbetsuppgifter var lösningen för att bli strukturerad och lycklig för mig! Jag tror det är lösningen för väldigt många fler om folk bara vågade lyssna på sitt inre.

Jag håller helt med dig! Du har ju som vi precis konstaterat en hel del bollar i luften. Hur får du ihop allt du gör i ditt företag?

Jag och mina fantastiska medarbetare har blivit professionella brandsläckare. Det är en blandning av arbetslust och prestationsångest som gör att jag pallar hålla igång allt antar jag. Jag älskar att arbeta och se företaget växa i takt med nya galna idéer. I framtiden vill jag skriva böcker, starta stylingkurser och programleda mera – och jag känner mig inte orolig för att det inte kommer hända, för jag bestämmer ju det själv!

För ett år sedan började du jobba med din klädmärke Unlock7 som lanserades nu i vår. Hur gick den processen till?

Jag har alltid vetat att jag ska starta ett uppseendeväckande klädmärke. Ända sedan jag stylade mina barbiedockor i 5 lager tyllkjolar har det varit skrivet i stjärnorna, klyschigt nog. Och nu kom den där perfekta möjligheten. Tiden var rätt och jag hittade partners som passar mitt sätt att arbeta. Jag sköter design och marknadsföring i bolaget och det passar mig perfekt! Jag älskar att arbeta kreativt från jag vaknar tills jag går och lägger mig och responsen på Unlock7 har varit enorm. Jag är så tacksam!

Vilken var den största utmaningen från idén om klädmärket till att faktiskt stå här, ett år senare, med ett färdigt varumärke?

Att komma över sig själv. Haha! Att våga lägga ut sin kreativa själ på en tallrik och servera omvärlden. Att skapa något och sätta sitt namn på – det är så löjligt läskigt. För att resultatet ska bli så bra som möjligt måste man ge sitt allt och att erkänna att ”detta är det bästa jag kan” känns som att åka Fritt fall ensam.

Vem är personen som bär Unlock7, ser du den personen framför dig? Hur går dina tankar när du designar plaggen?

Varumärket är unisex – så för mig handlar allt om karisma och energi! Unlock7 är inte för den som vill smälta in i mängden. Unlock7 är för den som bär på mycket inuti och vill visa det på utsidan. Jag har även märkt att min design hart blivit ett verktyg för människor som inte tidigare vågat uttrycka sig i kläder – men nu vill kasta sig ut och skina mer än någonsin. Jag är så stolt att jag kan hjälpa människor i den själsliga resan.

Har du något ögonblick i din karriär som har varit game changing?

När jag stylade Therese Lindgren på YouTube 2019. Så fort hon tackade ja på hennes Indy Beuty event så visste jag att det skulle förändra min framtid och jag är henne evigt tacksam för det. Det var då min styling-kanal blev hyperviral och det har skapat oändliga möjligheter för mig i mediabranschen, som jag verkligen tagit vara på!

Jag älskar när vi kvinnor kan hjälpa varandra i våra karriärer. Men du, du är ansiktet utåt för Max Factor i alla Kicks-butiker i år. Berätta!

Ja, det där är en så märklig historia. När Max Factor hörde av sig för sex månader sedan och önskade mig som modell var jag inne i ett sådant extremt work flow med Unlock7 så jag tog knappt in vad jag faktiskt fick för erbjudanden. Jag sa ja och sedan gjorde vi fotograferingen. Det var inte förens jag gick in på Kicks och såg mitt egna ansikte i hela smink-montern som jag förstod att jag sitter på samma plats som Candice Swanepole och Gwyneth Paltrow gjort innan mig. Det kändes så mäktigt!

Att satsa på sina drömmar kan ju vara svårt för ofta innebär det en del risker längst med vägen. Hur har du gjort för att våga satsa?

Jag har en grundsjälvkänsla som jag är extremt tacksam över. Den har jag mina föräldrar att tacka för. Jag är inte rädd för att gå min egen väg och har ytterst god kontakt med min magkänsla. Det är även därför klädmärket heter Unlcok7 – då 7 i numerologi betyder att du ska ha tro på dina egna förmågor och intuition.

Vilka 3 tips har du för att göra karriär?

  1. Var generös med kontakter och business-tips till andra i branschen. Se inte dem som konkurrenter utan kollegor.
  2. Ta inte arbetet på så stort allvar! Vardagen utanför och livet med dina nära måste vara det mest värdefulla annars kommer du drunkna i små arbetskonflikter och nederlag. Stå över ditt bolag och titta in – inte tvärtom.
  3. Våga satsa för att vinna. Om du exempelvis sitter dag ut och dag in och arbetar ensam i ditt bolag och knappt hinner med – anställ! Ja, det är dyrt, men det kommer ge både ekonomisk vinning och dyrbar tid i längden! Tänk alltid ”vad är nästa steg?”

Sist men inte minst – beautyprodukt du inte kan leva utan?

Milani – Adorable har följt med mig sedan gymnasiet! Det är ett brunlila läppglans som blir helt matt efter några sekunder och sitter i timtal. SUCCÉ!