12 saker du kan göra för din partner på alla hjärtans dag

Man brukar säga att allt som är värt att ha måste man kämpa för – och precis så är det med kärlek. Lika härligt som det kan vara med sprudlande kärlekskänslor, lika jobbigt kan det vara att vara rädd för att göra bort sig eller att misslyckas med något inför sin käraste. Inför Alla hjärtans dag kan många känna press att leverera något fantastiskt till sin partner och har du riktig otur så känner du både press och brist på fantasi. Men glöm då inte att även minsta lilla uppskattning räknas, och en fin, handskriven lapp kan många gånger vara mer romantiskt än en dyr middag.

För att få fart på inspirationen och uppmuntra till att visa dina känslor för dom du tycker om så har vi listat 10 risk-fria alla hjärtans dag-ideér. Glöm inte heller bort att alla hjärtans dag inte bara är till för de som lever i en par-relation. Jag lovar dig att både mormor, brorsan och din bästa vän också kommer älska att få lite uppskattning den 14:e.

1. Spela på en arkad

Att göra något kul ihop är enligt många det bästa man kan göra. Något som inte händer mig eller mina nära allt för ofta är att vi går på Arkad – men oj så skoj det är! Ett tips är att planera in längre tid än vad du tror behövs på arkaden, det är lätt att timmarna springer förbi i spelhallen. Om du bor i Stockholm rekommenderar jag Hey Stockholm, i Göteborg finns Zamenhof, och i Malmö finns Pixel Arcade. Många arkader kombinerar också spel med mat eller dryck, detta är den ultimata helhetsupplevelsen. Det går dessutom lika bra att ta med din partner som din pappa eller varför inte din kusin.

2. Ha picknick hemma

Vädret tillåter oss inte riktigt att ha en picknick utomhus i februari – men låt inte det hindra dig! Lägg ut en filt på golvet i vardagsrummet, laga något gott och ha picknicken hemma. Det är både romantiskt, roligt och faktiskt mycket mer praktiskt än att ha picknick i naturen. För att få en riktig känsla över det kan du addera naturljud som finns på Spotify – jag lovar att det kommer kännas som att ni sitter i en riktig park… bortsett från kylan!

3. Hotellnatt

Vill du skämma bort din käraste ordentligt? Då är en natt på hotell en väldigt fin sak att ge bort. Tänkt själv att komma hemifrån, slippa se diskberget som växer och tvätten som borde vikas. Är det något som kan få en relation att spraka på nytt tycker jag att det är just att komma ifrån sin hemmamiljö – och när vore ett bättre tillfälle att göra det på än alla hjärtans dag? Att få frukosten serverad och sängen bäddad i en fin miljö kan inte bli fel. De mest romantiska hotellen jag kan komma på just nu är: Ett hem i Stockholm, Pigalle i Göteborg och Duxiana i Malmö.

4. Vandra längs the memory lane

Låt era Alla Hjärtans Dag byggas upp av gamla minnen. Skapa en dejt hemma med små hintar om vad ni gjort tidigare, eller gör iordning en tur genom er stad där du uppmärksammar era favoritstunder. Kanske kan ni besöka platsen där ni kysstes för första gången?

5. Restaurang

Ett klassiskt restaurangbesök går inte att misslyckas med. Unna dig och din partner ett besök på en lite finare restaurang dagen till ära, eller välj eran favoritrestaurang. Vill du göra din restaurangupplevelse lite extra ordinär? Kör en baklängesmiddag! Börja med efterrätten och jobba er mot huvudrätten för att sedan avsluta med förrätten. Ett annat roligt koncept är att äta förrätt på en restaurang och sedan byta restaurang för varje rätt. Vill du ha bästa tipsen på restauranger i Stockholm så kan du spana in dessa tips.

6. Köp en present

Att få eller ge en present brukar vara en uppskattad gest av de flesta. Men tänk på att presenten uppskattas mer om den är personlig. Försök att sätta dig in i vad mottagaren faktiskt skulle bli glad av att få och köp något med ett personligt värde. Glöm inte heller att toppa presenten med en personlig lapp och fin inslagning. Då känns det genast lite roligare att ge, men också att få! Har du helt slut på fantasi så har vi en julklapps-guide som fungerar lika bra till alla hjärtans dag – klick!

7. Gå ut och dansa

Alla hjärtans dag är på en fredag i år, så varför inte ta en utekväll?  För helt ärligt, när gick ni ut och festade bara ni två, utan att någon följde med från tjejgänget eller liknande? Barhoppa, gå ut på klubb och ha en helkväll tillsammans. Att ha roligt ihop på en klubb kan vara minst lika romantiskt som att sitta på en restaurang – så förkasta inte det här förslaget!

Bildkälla: @Mvb

9. Agera turist på hemmaplan

Det finns inget som är så mysigt som att både upptäcka sin hemstad och sin partner på nytt. Kombinera dessa två genom att bestämma er för att turista där ni bor. Denna aktiviteten är rolig men också ekonomisk då du slipper ta in på hotell. Gör bra research och se till att gå till alla de ställen som du länge har velat gå till. Kanske upptäcker ni ett nytt favoritställe ihop?

10. Köp sexleksaker

Om det är din partner du ska skämma bort på alla hjärtans dag så kan det vara en pirrig och rolig idé att köpa något till era privata stunder. Känner du dig vilsen på området så finns det massa kunnig personal i butiken som hjälper dig, du kan också läsa recensioner på hemsidor. Det är dock viktigt att ha lite fingertoppskänsla, köp något som ni båda hade uppskattat! It takes two to tango.

11. Fyll en burk med era bästa minnen

Köp en fin glasburk och fyll den med minnen. Klipp ut små lappar och skriv ner era bästa, roligaste, mest otippade minnen ni haft tillsammans. En hel burk fylld med ”kommer du ihåg när…”!

12. Målarkurs

Passa på att lära er något nytt ihop! Det finns många roliga målarkurser man kan ta i nästan varje stad. Mitt favorit-koncept är att måla oljefärger på ett staffli samtidigt som man dricker ett glas rött. Hur idyllisk är inte det? Om du nu inte redan har en partner så bjud med en dejt på en sån här upplevelse och du har mitt ord på att det kommer vara ni för livet!