Hotell i Sverige värda ett besök 2023

Bild: @ooarven

Våren är äntligen här… eller? Mellan snöstormar och solstrålar blir man osäker på om man verkligen kan säga att våren är här, men just nu känns det som att vi får vänta ett tag innan uteserveringar, solglasögon och öppna skor blir ett faktum. För att blicka framåt börjar resor och semestrar gladeligen planeras, men ibland behöver inte själva resmålet vara destinationen – utan hotellet. Det har blivit allt vanligare att man åker iväg för att bara stanna på hotellet, eller kör en härlig staycation i sin egna stad och det finns så många mysiga hotell att besöka (och aldrig vilja lämna). Vi på FORNI har listat 5 stycken vi tycker är värda ett besök under 2023.

Ästad Vingård

Man behöver inte åka utomlands för att besöka en vingård. Ästad Vingård ligger i Halland och har blivit en destination och upplevelse för spa, vin och mat. Deras restaurang ÄNG har belönats med en Michelin-stjärna och i Sinnenas Spa kan man varva ner uppslukad och omgiven av naturen. Det är verkligen en helhetsupplevelse och en väldigt vacker miljö.

Boka din vistelse på Ästad Vingård.

Falkenberg Strandbad

Ästad Vingård / Falkenberg Strandbad

Vi fortsätter mot västkusten och kommer fram till Falkenberg Strandbad där det direkt känns som att man kommit utomlands. Hotellet drivs av ESS Group som har fler kända spahotell så som Steam Hotel i Västerås och Ellery Beach House i Stockholm. Falkenberg Strandbad ligger, precis som namnet skvallrar om, precis på stranden och om poolen på hotellet inte är nog är det bara några steg till havet.

Boka din vistelse på Falkenberg Strandbad.

Treehotel

Har ni sett något häftigare än att vakna upp bland träden i en spegelprydd kub. Här är man verkligen omgiven av den norrländska naturen och vill man se norrsken utanför fönstret är detta definitivt rätt plats. Treehotel beskriver mötet mellan natur, hållbarhet, komfort och modern design och är en plats för att glömma alla måsten i vardagen.

Boka din vistelse på Treehotel.

Smådalarö Gård

Smådalarö Gård är ett relativt nyöppnat spahotell i Stockholms skärgård. Här kan man antingen slappna av i spadelen och utöva Yoga, eller vara aktiv med golf, padel och tennis-banor. Gastronomisk upplevelse, vacker omgivning och prisvinnande arkitektur utgör ett härligt besök på Smådalarö Gård.

Boka din vistelse på Smådalarö Gård.

Loka Brunn

@lokabrunn.se

Här känner man igen naturen – den har man sett avbildad på otaliga Lokaflaskor. Loka Brunn är ett spahotell beläget i Bergslagen och hit har kungligheter kommit redan sedan 1600-talet. Det känns som ett litet samhälle med sina 54 byggnader med mysiga rum, avkopplande spa, och restaurang.

Boka din vistelse på Loka Brunn. 

Vill ni läsa om fler destinationer och inspirerande platser?
Klicka här