5 inredningstrender att hålla koll på i vår

Bild: Arijana Heinrici

Våren står runt hörnet och… okej vi medger, det känns väldigt långt bort med sol, ljus och vårväder just nu. Men då julen precis slängts ut är det dags att blicka framåt och vi har trendspanat inför året och kommande säsong. Idag tar vi en titt på vårens inredningstrender för 2023! Vissa av trenderna håller sig tidlösa och är återkommande från tidigare år medan vissa nykomlingar som får ta plats i hemmet skapar en känsla av trendsäkerhet och ger en mer ombonad och personlig känsla till hemmet.
Låt oss kika på 5 inredningstrender att hålla koll på i vår:

Japandi

Japandistilen har växt fram under senaste åren och är kombinationen av skandinavisk design och japansk minimalism. Stilen utgörs av naturliga material, raka linjer och ett tidlöst formspråk. Ljusa eller sobra färger dominerar och nyckelorden är enkelhet samt kvalitet framför kvantitet.


Hylla / Soffbord / Bordslampa

Form: Mushroom

Har ni också upptäckt inredning i form av svampar som dyker upp lite här och var senaste tiden? Det är nämligen en trend som bara blivit större och speciellt när det gäller belysning. Vi tycker det är så fint att ha i fönstret eller på ett sidobord och skapar både en trendig och mysig detalj.

Gul bordslampa / Rosa bordslampa / Vit bordslampa

Naturmaterial

Naturmaterial går aldrig ur tiden och är en återkommande inredningstrend även detta år. Att ta in naturmaterial så som trä, sten och ull skapar ett dynamiskt hem och kommer garanterat vara ett tidlöst val även detta år.

Soffbord / Sidobord / Matta

Hållbarhet

Något som med åren blir en trend i alla olika branscher är hållbarhet. När man pratar om hållbarhet i inredningsvärlden handlar det mycket om att laga, återvinna, uppdatera och förnya i den mån man kan. Lappade textilier, byta ut detaljer och klä om istället för att köpa nytt eller att handla inredning second hand har aldrig varit populärare. Vill du hålla dig trendig är det definitivt hållbarhet du ska satsa på.

Inred med accentfärger

Hittills har inredningen handlat om sobra färger, naturliga material och neutrala nyanser. Men vår sista trendspaning som kommer dominera 2023 är faktiskt även att inreda med accentfärger. Det skapar kontraster med det resterande ljusa och stilrena vilket blir en spännande kombination. Vill du inte gå all in på accentfärger kan det vara snyggt att ha något litet i en kontrasterande färg, så som ett sidobord, en lampa eller mindre inredningsdetaljer som får ta plats.

Klocka / Spegel / Sidobord