6 serier jag inte får nog av just nu

Halleluja – seriernas säsong har äntligen startat och dags för serietips! Även om sensommaren håller i sig i alla fall september ut, har hösten startat på streaming-tjänsterna och utbudet är ren magi. Min lista på serier som ska avverkas är lång men what to do när det aldrig har bjudits på så mycket bra serier som just nu.

Här kommer sex stycken serietips jag är besatt av atm!

Younger

Bildresultat för younger cmore

Bild Cmore

Säsong sex ute nu! Finns på TV4 Play eller CMore
På kontoret började Paulina, som jobbar på HerHour och som vi delar kontor med, att tjata om Younger redan för något år sedan. Nu när säsong 6 skulle komma och reklamen började gå på tv blev jag påmind och började från första avsnittet. Självklart fastnade jag direkt och har nu mycket belåtet tittat mig igenom sex säsonger av denna lättsamma, roliga och enkla serie. 20-minuters avsnitt som bränns av snabbt och utan för mycket insats. Perfekt ensamserie! Jag kollar något avsnitt efter jobbet eller när jag har ensamkvällar med en skål godis.

La Casa de Papel

Bildresultat för LA CASA DE PAPEL netflix

Bild Forbes/Netflix

Säsong tre ute nu! Finns på Netflix
Om du mot förmodan missat den här serien får du hemläxa att gå hem och titta på den NU. Otroligt briljant på alla sätt och vis, mycket vacker bild och ärligt talat har jag faktiskt inte hört någon som inte tycker om den. Det var Margaux som tipsade mig om den när säsong ett kom och det är med njutning jag och min sambo plöjt oss igenom säsong tre senaste veckorna.

When They See Us

Bildresultat för when they see us netflix

Bild YouTube/Netflix

En serie i fyra delar. Finns på Netflix
En serie baserad på en sann händelse i New York där en grupp ungdomar döms för en gruppvåldtäkt de inte begått. Otroligt hemsk och viktig serie om hur oskyldiga människor sätts dit på grund av sin hudfärg samt hur unga killar blir lurade och förda bakom ljuset. En viktig serie som alla bör se! Riktigt välgjord och en sån som känns i hela kroppen efter varje avsnitt.

The Loudest Voice

Bildresultat för the loudest voice hbo

Bild IMDB/Showtime

Säsong ett ute nu! Finns på HBO
Kvalitetsserie med stjärnskådisar som Russel Crowe och Naomi Watts (samt stilikoner som Sienna Miller!). Den handlar om hur viktig media är för politiken och hur tv-kanalen Fox hjälpte Donald Trump till att vinna valet i USA. Ett måste i höst.

Fartblinda

Bildresultat för fartblinda cmore

Bild Comhem/Cmore

Säsong ett ute nu! CMore eller TV4 Play
Min vän Carolina Neurath skrev för ett par år sedan den omtalade boken Fartblinda som nu har blivit en tv-serie på TV4 (heja!). Fartblinda handlar om en kvinnlig journalist som letar (och hittar) nästa stora scoop på en av Sveriges största banker – men får betala ett högt pris för att avslöja sanningen. Bland skådisarna ser vi Julia Ragnarson och Matias Varela i huvudrollerna där de gör en strålande insats. Så kul med välgjorda svenska serier!

Bubblare: Handmades Tail säsong 3 (HBO), 13 reasons why säsong 3 (Netflix), Solsidan säsong 6 (Premiär 6:e oktober på CMore)

Happy serie-höst!

Vill du få fler uppdateringar och tips från FORNI? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev här!