8 av de bästa serierna som streamar just nu

Bild av Edward Eyer via Pexels

Jag advocerar inte för att sitta inne nu när solen äntligen verkar vara här för att stanna, men att sträck-kolla serier är ju faktiskt något av det bästa som finns. Och det finns så många bra online just nu!

Här är mina favoriter just nu:

Chernobyl

Ångestens moder vad jobbig den här är att se. Jag är på avsnitt fyra nu och vill inte att det ska sluta, samtidigt som jag önskar det var slut efter avsnitt ett. Det är en mini-serie på HBO om olyckan som hände i Tjernobyl 1986. Kärnkraftverkets reaktor exploderade, något man på den tiden inte trodde var möjligt, och man får följa händelseförloppet. Den är mörk, obehaglig och riktigt jäkla bra!

HBO Nordic
Säsonger: 1

Dead to Me

Det här är mörk humor när den är som bäst! Vi får följa Jen Harding som har förlorat sin man i en bilolycka och hur hon tar sig igenom sorgen. Det bästa? Seriens första tappa-hakan-twist slår ner redan i första avsnittet. Så himla skönt när man inte behöver “ge det tre avsnitt” innan man fastnar. Jag ÄLSKAR den här serien och vill ha säsong två NU!

Netflix
Säsonger: 1

Good Girls

Beth, Ruby och Annie är mammorna som, på grund av skulder, beslutar sig för att råna en butik. Därefter kickar en snöbollseffekt in och vi får se hur dessa kvinnor navigerar livet som brottslingar. Smart, rolig och stundtals sorglig.

Netflix
Säsonger: 2

What/If

Jag har inte sett den här ännu men den finns på min lista, jag älskar ju Renée Zellweger! Det ska vara en smart serie om vad som händer när bra människor börjar göra dåliga saker, och hur ett beslut kan förändra allt. Varje säsong ska tydligen tackla olika moraliska utmaningar. Enligt Netflix ska den vara “steamy” och “full of suspense”.

Netflix
Säsonger: 1

Handmaids Tale

Säsong tre av en av tidernas jobbigaste serier är ute! Om du inte har tagit dig tid (för du kan ju knappast ha missat att den finns) att se serien, gör det. Den är svår men värd det. Vi får följa hur en fiktiv framtid i USA, som känns läskigt verklig, där kvinnors rätt har fått lämna plats åt männens.

HBO Nordic
Säsonger: 3

Big Little Lies

Den här serien är så bra! I första säsongen fick vi följa tre mödrar från överklass i Kalifornien vars perfekta liv splittras och slutar med mord. Det är en mörk serie med förvånansvärt många fina stunder, ett måste. Serien belönades med fyra stycken Golden Globes förra året!

HBO
Säsonger: 2

Game of Thrones: The Last Watch

Är du ledsen över att Game of Thrones är över? Same. Därför blev jag så glad när jag upptäckte att HBO streamar en dokumentär om serien. Vi får höra skådespelarna berätta om sin bästa minnen, se hur de skapade alla fighter (visste du att det stora slaget tog 55 nätter att spela in?!) och följa med på teamets allra sista table read (när skådespelarna läser igenom avsnittet tillsammans). Bästa är chocken på allas ansikten (förutom Maisie Williams) när de läser vem som dödar The Night King.

HBO
Säsonger: Film (Det är inte en serie men det handlar om en serie så den platsar på listan)

White Gold

Har du saknat Chuck Bass? Visste du att han är brittisk? Jag hittade honom i en serie jag snubblade över av misstag. Året är 1983 och dubbelsidade fönster är all the rage. Vi får följa Vincent (Ed Westwick aka för evigt Chuck Bass), en smart, stilig skitstövel som inte bryr sig om han bryter mot reglerna för ett sälj. Enkel, underhållande och bra skådespelare!

Netflix
Säsonger: 2