Vårens bästa kokböcker

kokböcker

Att komma på ny maträtter varje vecka är inte alltid det lättaste. Därför har vi samlat ihop 3 grymma kokböcker som vi kommer använda oss av i vår med allt från enkla mellanmål till lyxiga helgmiddagar. Tips: alla dessa är minst lika fina som dekoration i köket som de är bra för matlagningen.

 

kokböcker

Food Pharmacy: Kokboken av Mia Clase och Lina Nertby Aurell

Det är nog ingen som missat boken Food Pharmacy som kom sommaren 2o16. Sedan dess är det många som börjat prata om tarmfloror, snälla bakterier och antiinflammatorisk mat. Nu har tjejerna bakom boken kommit med en uppföljande kokbok – fylld av recept som är bra för din kropp. Vi gillar framförallt den Snabba Kinamaten och Kolabollarna som vi delade här på Daily Forni (klick!) för ett tag sedan. Bra smakprov på en fantastisk bok som vi kommer använda mycket i vår!

kokböcker

Frukost hela dagen av Anna & Rasmus Axelsson

Efter att ha spenderat var och varannan helg på Stockholms populäraste restaurang Pom & Flora kan vi äntligen gör de magiska frukosträtterna hemma. Ja, ni hörde rätt! Vad sägs om en Bananasplit eller Tantens Gröt till frukost en vanlig tisdag? Det senare alternativet testade vi redan i höstas – spana in det här (klick!). Vi är nog inte de enda som är överlyckliga över dessa 159 sidorna magi.

kokböcker

Ett stekt ägg är också middag av Siri Barje

Har du, precis som oss, svårt att komma på vegetariska recept att laga? Då är den här boken helt rätt! Recepten sträcker sig från en enkel macka med pålägg, till en mer avancerad lördagsmiddag. I boken finns även ett flertal tips på hur man höjer nivån på en enkelt rätt, till exempel genom att välja rätt soja eller ha i lite sesamolja. Några favoriter är Bönchilin och Portabelloburgareb.