Ett julkort från oss till dig

God jul, vår älskade vän.

Vad gör du just nu? Kanske ligger du fortfarande i sängen och börjar dagen med att kika in på ditt favoritmagasin för en lugn stund innan julstöket börjar? Eller så sitter du vid frukostbordet med julskinkan och kaffet i högsta hugg. Det kan vara så att dagen redan är över för dig, och du sjunkit ner i soffan med ett glas vin för att få andas ut.

Oavsett vad är jag glad att du är här och tar den här stunden för dig själv. Jag som skriver heter Michaela Forni och är grundare av det här magasinet. När jag skriver den här texten sitter jag på kontoret, det är julafton imorgon och jag är nog den enda mamman som har mitt barn på förskolan den 23:e december klockan 15.00, men ärligt talat, hur skulle jag annars hinna med den här hösten med tanke på att jag har vabbat bort 50% av den?

Jag är egentligen inget fan av julen, och när jag pratade ihop mig med redaktionen stod det tydligt att vi är många som känner samma. Det är någon med skilda föräldrar som bara flänger mellan olika hem med ett dåligt samvete. En annan har en släkting med alkoholproblem. En tredje känner sig ensam på jul. Den fjärde har en familj som inte är sams för tillfället.

Det är helt okej att inte tycka om julafton – nästan sunt om du frågar mig. Det är en dag som får alldeles för mycket press på sig och lägger alldeles för mycket press på andra. Till och med i den mest perfekta familjen finns det saker som döljer sig bakom den perfekta Instagram-bilden.

I år har jag sänkt förväntningarna på vad julafton betyder för mig. Det är en dag som vilken dag som helst, men jag är ledig och kan fylla den med tid tillsammans med dem jag älskar. Jag ser fram emot att äta god mat, det gör ingenting om något saknas på julbordet eller något blir kallt. Jag ska pirrigt se på när min son får träffa tomten även om han troligtvis kommer att bli livrädd och börja gråta. Sen ska jag krama om dom jag älskar lite extra.

Om du inte har någon att krama om lite extra just idag, kom ihåg att dagen snart är slut. Och om du är omringad av dem – glöm inte bort hur mycket du tycker om dem. Skäm bort varandra med kärlek och gemenskap – det är den finaste julklappen vi kan få.

God jul från mig och hela teamet på FORNI ♥