Ett vykort från London

Idag ska ni få följa med mig till London – en stad som har en speciell plats i mitt hjärta. Det finns många anledningar till det, framför allt för att jag bodde i staden för några år sedan när jag studerade. Det var också i London jag träffade min pojkvän några år efter det. Sen vi flyttade till Paris har jag inte varit i London, det var därför en väldigt speciell känsla att komma tillbaka. 

Planerar du en resa till London? Missa inte mina favoriter, detta vykort är fullt av Londontips!   

Londontips

Det är något magiskt med att checka in på ett hotell i London… Känslan, rummen, servicen – allt. Denna vistelse valde jag att bo på The Kensington, ett hotell jag länge velat prova. Bara välkomsten ovan fick mig att le!

The Kensington är ett sådant där typiskt, ikoniskt och härligt London-hotell – som man bara hittar i just denna stad. Det är det närmsta man kommer kombinationen av ett ”lyxigt hotell”, men med en känsla av att vara hemma. Rummen hade en stil som jag skulle benämna som en kombination av traditionell ”heritage” blandat med modern lyx. Dessutom på en av Londons bästa adresser i South Kensington. Vill du läsa mer? Klicka in här! Ni hittar hotellet på:

The Kensington

109-113 Queen’s Gate
London SW7 5LP

Londontips

Att vara i London under jultider är bland det mysigaste som finns. Dekorationerna och stämningen är bara förnamnet. The Kensington Hotel har otroligt mysiga ytor där man äter frukost, unnar sig en Afternoon Tea eller sitter vid brasan och bara andas in omgivningen. Om du inte bor på hotellet så kan du såklart också gå förbi för att prova något av ovan. Nu ger vi oss ut på stan…

Londontips

Ett givet stopp i London under vintern är skridskobanan vid National History Museum (Cromwell Road, SW7 5BD London). Det är en lika fin upplevelse på dagen som på kvällen. Helt klart en perfekt date med din partner eller vän! Tyvärr fanns det denna gång inte tid för ett besök på ett museum. Men till er som vill besöka några nya utställningar så missa inte: The V&A Museum (Cromwell Road, SW7 2RL London) precis bredvid skridskobanan, Tate Modern (Bankside, London SE1 9TG) och Super Blue (6 Burlington Gardens, W1S 3ET London).

Londontips

Vi tar oss vidare på stan och spanar efter något som London är känt för – butiksdekorationer! Självklart är julens-skyltning extra kryddad, men man imponeras av modehusens kreationer året om! En favorit denna gång? Cartiers jul-skyltning som du hittar på New Bond Street. (175-177 New Bond Street, W1S 4RN London). 

Även butikerna präglas av dekorationer. Ett område värt att spana in är gatorna kring ”New Bond Street”. Där hittar du inte bara kreativa dekorationer, utan även alla olika typer av butiker. Ovan ser du en snapshot från Christian Louboutin (17 Mount Street, W1K 2RJ London).  

Londontips

Vi stannar upp utanför Louis Vuittons mäktiga butik (7-20 New Bond Street, W1S 2RB London) och ägnar en tanke åt Virgil Abloh – modeoraklet som tyvärr hastigt gick bort innan jul. London gör verkligen det där lilla extra i allt – något jag älskar.

Cecconis

Efter en förmiddag på stan blir det ett självklart lunchstopp på klassiska Cecconis (5A Burlington Gardens, W1S 3EP London). En favorit sedan många år. Vi delar på italienska smårätter och tar en Bellini. Har du inte bokat sedan veckor innan så får man med lite tur ett bord efter någon timme! Fullbokat? Då skulle jag prova någon av dessa ställen i samma område: Restaurant 34 (34 Grosvenor Square, W1K 2HD London), Scott’s (20 Mount Street, W1K 2HE London) eller The Ivy (1-5 West Street, WC2H 9NQ London).

London

Efter lunch beger vi oss ut på stan och besöker en av Londons mest populära koncept-butikerna just nu: Matches Fashion (87 Marylebone High Street, W1U 4QU London). Blandningen av mode, accessoarer och inredning får mig att le redan utanför butiken. Vill du imponeras av fler butiker med spännande inredning så missa inte Celine (40 New Bond Street, W1S 2RX London), The Row (5 Carlos Place, W1K 2EY London) och Gucci Circolo (Whitby Street, E1 6JT London).  

Jag spanar in väskan ovan! Står ett tag och funderar på att slå till, men avvaktar till slut ändå. Vad tycker du? Hiss eller diss? Det är faktiskt en annan sak som är underbart med London: om man gillar shopping så kan man alltid hitta de mest unika kollektionerna från varje modehus i butikerna (till skillnad från andra mindre städer, som ofta bara erbjuder de klassiska modellerna).

London

Missa inte heller en kaffepaus på charmiga Marchesi (117 Mount Street, W1K 3LA Lonon) på en av mina favoritgator i London: Mount Street. Inredningen är så fotovänlig den kan bli… och kaffen lika god. Är du istället sugen på en klassisk engelsk afternoon-tea så skulle jag besöka The Connaught (Carlos Place, W1K 2AL London) eller Claridge’s (Brook Street, W1K 4HR London).

Om det är något som alltid är en upplevelse för mig, är det att besöka ett av världens mest exklusiva varuhus: Harrods (87-135 Brompton Road, SW3 1RT London). Det är inte shoppingen i sig som lockar, utan varuhuset i sig med sin klassiska interiör och extraordinära dekorationer. Jag menar: kolla bara utomhusdekorationen de byggt upp detta år. 

London

Med det sagt, så lämnar jag London och avslutar detta vykort med en klassisk taxi-bild. Om det är något jag har glömt (eller förträngt) så är det hur jobbig trafiken i London är. Det är ju helt omöjligt att ta sig runt i stan med bil. Suck. Men, tack London för denna gång – it was a pleasure! 

London

Så, vad drömmer du om för nästa city-resemål?

*

Vill du läsa fler vykort på FORNI? Det finns massor med tips inför din nästa resa! Klicka här!