Michaela: Gravid i vecka 17

Välkomna till mitt nya format – följ med genom min graviditet Vecka För Vecka här på FORNI! Varje måndag kommer uppdateringar om veckan jag befinner mig i, med alla de känslor och tankar som kommer med för varje ny period av graviditeten. En text där jag kan få skriva av om allt som händer i mig och med mig just nu – för herregud vad jag behöver det! Nu är jag gravid i vecka 17!

Gravid vecka 17

Min kropp:

Vikt: + 2 kilo

Alla sa till mig att den första trimestern är vidrig, men när den andra trimestern kommer är det semester. Hurra tänkte jag – bara att hålla ut! Men när den andra trimestern kom var alla mina jobbiga symptom fortfarande kvar. Illamående, yrsel, huvudvärk – you name it. Men så kom vecka 17 och nu förstår jag vad alla pratar om. Äntligen (!) känner jag mig hyfsat som mig själv (förutom en värkande livmoder och en ganska så rund mage). Det här har varit min bästa vecka under min graviditet. Troligtvis har semestern hjälpt till en hel del på traven också…

Så har jag tagit hand om mig själv:

Oj vad snäll jag har varit mot min kropp senaste tiden! Jag har yogat varje morgon, ätit när jag har varit hungrig och vilat när jag har velat vila. Jag vet ju att min vardag hemma inte kan se ut så, så jag har passat på rejält under semestern. Däremot har jag ätit rätt dålig mat, det är svårt att äta schysst på semester för alla godsaker lockar så mycket mer. Jag ser fram emot stora, matiga sallader när jag är tillbaka på jobbet igen!

Mitt mående:

Som jag nämnde så har det här varit min bästa graviditetsvecka vilket nog säger det mesta. Jag tänker mycket på bebisens ankomst, hur jag vill att vi ska vara som föräldrar och vad som är viktigt. D säger att jag är extremt känslig och det är jag säkert, haha, men det är något annat också. Jag vill att vi redan nu ska växa in i de personer vi ska vara som föräldrar. Sen har jag nog blivit lite besatt av att jag ska få göra som jag vill under graviditeten, en mindre charmig egenskap men det är vad jag behöver just nu – få tänka på mig själv, min bebis och vad vi behöver. När jag gör det mår jag som bäst så lite egoistisk får man vara under graviditeten!

Bebisen:

Min livmoder är lika stor som en liten melon och i den ryms en bebis stor nog att få plats i min handflata. Det säger i alla fall en av de tre graviditets-apparna jag använder mig av. Jag brukar kupa min hand och lägga den över magen för att föreställa mig hur bebisen ligger där inne, så stor redan. Den ska växa från 90g till 120g den här veckan vilket är typ 25% av totala vikten (!) så jag hoppas att hen mår så bra som möjligt där inne och tjockar på sig med ett leende på läpparna. Med tanke på all yoga jag hunnit med, borde det vara en riktigt harmonisk person som gror där inne!

På Baby Journey kan du läsa om graviditeten i vecka 17!