Michaela: Gravid i vecka 18

Gravid vecka 18

Jag är gravid i vecka 18 och har 44,3% avklarat och 156 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 2 kilo

Utseendemässigt har kroppen sett ut som de senaste veckorna. Magen är lite mindre på morgonen och växer under dagen. Om jag har ätit mycket bröd, godis och pasta kan den vara riktigt stor på kvällen (tycker jag!). Jag har haft en fullspäckad vecka och det märks på kroppen för det har spänt i magen en del. Jag måste verkligen börja vänja mig vid ett lugnare tempo! Och juste, mitt illamående är inte borta än. I morse höll jag på att kräkas när jag kom till kontoret – åh du härliga morning sickness jag trodde att du skulle vara borta vid det här laget.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Den här veckan har jag varit mindre snäll än förra veckan. Jag har haft mycket att göra, både i jobbet och socialt, vilket märks. Jag känner mig slut i kroppen, har ont i halsen och har dåligt med energi efter att ha slösas absolut all energi jag har. Men i söndags bestämde jag mig för att inte lämna lägenheten på hela dagen utan bara ligga i soffan och det var välbehövligt. Dessutom unnade jag mig en drömväska i fredags för att ge mig själv en liten boost – det funkade väldigt bra haha!

Mitt mående:

Jag har mått bra den här veckan, speciellt om man jämför med de första 15 veckorna av graviditeten. Äntligen är “hemligheten” att jag är gravid officiell och det har varit så skönt att få klappa mig på magen om jag känner för det eller säga “förlåt, jag är lite illamående, ursäktar ni mig en stund” när jag sitter på ett möte. Allt känns lättare när jag kan vara öppen med min graviditet.

Bebisen:

Nu är min lilla krigare 18 cm lång från huvud till fot. I början av veckan väger hen 125g och i slutet 160g så det är en jäkla viktökning! När man läser sånt förstår man varför kroppen är trött – en människa blir till för fullt inuti mig och det är klart att det tar på krafterna. Nu kan bebisen höra röster utanför magen mycket tydligare än innan och det är så sjukt fascinerande tycker jag. Tänk att hen hör mig om dagarna – helt overkligt! Nu är det liksom en riktig liten människa där inne ♥

På Baby Journey kan du läsa om graviditeten i vecka 18!