Michaela: Gravid i vecka 20

Gravid vecka 20

Jag är gravid i vecka 20 och har 49,6% avklarat och 141 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 4 kilo

Jag har sträckt ryggen, lider av grov träningsvärk och så har jag fått som knivhugg i ena ljumsken varje gång jag reser mig upp under de senaste dagarna. Kroppen är med andra ord inte på topp! Kanske har jag försökt ta hand om den lite väl mycket med för hård träning i kombination med massage, jag vet inte.

Jag tycker det är sjukt svårt att veta hur mycket min kropp klarar av och inte. Det rekommenderas att inte fortsätta med vanlig träning efter v.20, men samtidigt känns kroppen bra när jag tränar och ganska mycket ”som vanligt”. Jag känner mig lite förvirrad när det kommer till kroppen och träning. Ska jag lyssna på den allmänna rekommendationen eller på det som känns bra?

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har varit på massage och tränat under veckan som gått. I helgen kände jag mig inte på topp och ställde in en middag, även om det var i sista sekund och det är väldigt olikt mig. Men hälsan först och i efterhand var jag stolt över mig själv som tänkte på min kropp och inte på mitt dåliga samvete.

Mitt mående:

Jag har blivit lite nedstämd av de fysiska problemen men förutom det måste jag säga att mitt humör är på topp. Jag känner mig nästan precis sådär klyschigt gravid-glowig som folk pratar om. Haha!

Veckans craving:

Fy fan vad sugen jag har varit på tacos hela veckan. Åt det tre kvällar i rad men känner ändå att jag ville ha mer mer mer. Men känner jag mig själv rätt kommer en ny craving inför denna vecka.

Bebisen:

Jag känner den nu, inte bara något som ”jag tror är bebisen” utan jag känner den verkligen. Vi var på vårt ”stora” ultraljud (RUL) i veckan och det var otroligt nervöst. Efter ungefär tjugo minuter inne hos barnmorskan kunde hon konstatera att allt såg bra ut på bebisen – från ryggrad till hjärtat och hjärnan. Vilken lättnad det var! Den var så söt där inne och det faktum att vi har kontakt i och med att jag känner rörelserna, gör att jag börjar känna mig nära på riktigt. Den är ca 25 cm lång från huvud till fot och väger 280 gram – det börjar arta sig!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 20!