Michaela: Gravid i vecka 32

Gravid i vecka 32

Jag är gravid i vecka 32 och har 79,3% avklarat och 58 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 10 kilo

Den är vad den är, kroppen. Det har absolut tagit mig några veckor att anpassa mig till tredje trimestern och den förändringen kroppen (i alla fall för mig) har gått in i. Nu börjar jag vänja mig och då känns allt bättre – det är oftast bara omställningen som är jobbig.

Det här med att man plötsligt inte kan sova på något sätt, att ryggen gör så ont och att foglossning blir en del av ens vardag. För mig var det nästan panikartat när det kom men nu har jag vant mig… lite i alla fall. Jag går till naprapat varannan vecka, gör sjukgymnastikövningar hemma och tränar ett ordentligt pass i veckan kombinerat med promenader. Jag märker att jag svettas mer än vanligt (fräscht, haha) så det är tunnare kläder och långsammare tempo som gäller nu!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Bra! Jag har vilat, sovit när kroppen har behövt det, haft en riktigt lugn helg och inte bokat in för mycket aktiviteter.

Här kan du läsa om vad jag har i mitt badrumsskåp.

Mitt mående:

Även här – bra. Som sagt var så börjar jag anpassa mig och vänja mig vid den tredje trimestern. Jag har kommit till acceptans över att jag inte är vanliga Michaela varken kroppsligt eller rent hormonellt. Jag bär vårt barn och känner mig trygg i det – jag tror att min självkärlek börjar öka en del för den har nog varit på botten senaste tiden. Jag behöver inte blicka utåt för att jämföra med hur andra gör eller lever, utan vänder mig istället inåt och inser att jag har alla svar inom mig. Jag vet vad som är bäst för mig – ingen annan. Så skön känsla och något jag har saknat.

Veckans craving:

Mmm samma som förra veckan – Hönökaka med ost och skinka. Mums så gott!

Bebisen:

Han är 39 cm och väger ca 1,9 kg. I apparna står det att han börjar sova mer nu, men det är ingenting jag märker av. Jag tycker att han rör sig mest hela dagarna och börjar bli nyfiken på om han kommer vara lika livlig när han kommer? Hans pappa är inte lugnast i stan direkt och sådan far sådan son 😉

Enligt en av apparna är han lika stor som en vintersquash den här veckan, haha! Riktigt sjukt ändå, att ha en vintersquash i magen. Och större ska han bli!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 20!