Michaela: Gravid i vecka 33

Gravid i vecka 33

Jag är gravid i vecka 33 och har 81,8% avklarat och 51 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 10 kilo

Det här har jag kommit fram till under mina 33 veckor som gravid: det finns bra dagar, och det finns dåliga dagar. Graviditeten är som livet i det stora hela – det går upp och ner. Jag har nog försökt definiera min graviditet och när folk frågar ”Hur mår du?” har jag sökt efter ett enfaldigt svar på frågan. Nu har jag landat i följande:

Ibland mår jag bra, ibland mår jag mindre bra.

Här kan du läsa om att inreda ett barnrum!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Nu börjar jag verkligen komma in i gravid-lunket. Jag håller ett lagom tempo och det är jag stolt över. Men jag inser också att det inte finns ett alternativ, jag orkar nämligen ingenting mer än just lagom.

Mitt mående:

Jag pendlar mellan att känna mig mysig och stressad. Mysig för att jag verkligen bondar med bebisen just nu och tänker på honom hela tiden. Stressad för att jag har ganska mycket sammandragningar och oroar mig för att han kanske skulle vilja komma tidigt (jag vet att det med största sannolikhet inte kommer hända, men gravid-oro bryr sig inte om statistik!). Jag hoppas verkligen att sammandragningarna bara är något jag får dras med och att han stannar där inne tills det beräknade datumet!

Veckans craving:

Herregud så sugen jag har varit på potatismos och gröna smoothies. Så märklig mix, haha!

Bebisen:

Han är 40 cm lång och väger drygt 2 kg! HEJA LILLIS! Dessutom kan han numera avgöra om det är dag eller natt – hoppas han förstår att man ska sova på natten och börjar vänja sig vid det. Jag vaknar aldrig om nätterna av sparkar så jag har en förhoppning om att han sover när jag sover, hehe!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 33!