Michaela: Gravid i vecka 34

gravid vecka 34

Gravid i vecka 34

Jag är gravid i vecka 34 och har 84,3% avklarat och 44 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 11 kilo

En förjävlig vecka. Den har varit supertung rent kroppsligt och det har känts tufft. Jag pratade med två andra gravida tjejkompisar om det här med allt som händer i kroppen under graviditeten och att det kan vara svårt att första/hålla reda på allt. Det finns en stor dos ovisshet och det är sjukt svårt att hålla koll på allt? När man har ont så kan det vara svårt att veta: är det sammandragningar? Förvärkar? Känns foglossning såhär? En hel jävla djungel av smärtor som man inte förstår sig på. Våra kroppar är så otroligt fascinerande och märkliga – vilket är både häftigt och läskigt.

Den här veckan har jag haft sammandragningar, ”mensvärk” och så har han härjat omkring där inne mer än någonsin, vilket är raka motsatsen till apparnas beskrivning av att bebisarna ska ”stanna i tempo” sen några veckor tillbaka. Inte denna bebis i alla fall…

Så har jag tagit hand om mig själv:

Försöker följa det universella gravidrådet att ”vila”. Vettefan hur mycket det hjälper bara…

Mitt mående:

Sådär, helt ärligt. Bra dagar och dåliga dagar. I morse grät jag i en kvart innan jag gick till jobbet av utmattning och oro efter en natt med ont i kroppen och ingen sömn. Jag gör mitt bästa.

Veckans craving:

Pasta, men min kille lagar bara fisk och grönkål där hemma så att jag får i mig all näring jag behöver. Jag älskar honom för det men jesus kristus skänk mig en carbonara från ovan!!

Bebisen:

Vi var på ett tillväxtultraljud i veckan och fick reda på följande: han väger prick 2 kg, är prick 40 cm lång och har redan massa med hår på huvudet. Jag började gråta när barnmorskan zoomade in på hans lilla huvud och sa ”där ser ni allt hår han redan har!”. Tänk att jag bär på en bebis som har hår? Det är för sjukt.

Tack vare att vi gjort ett ultraljud så sent i graviditeten kan de räkna ut lite mer exakt hur stor han kommer bli, och som det ser ut kommer han att väga ca 3,4 kg när han kommer ut om han kommer kring vecka 40. Han växer helt enkelt precis så som han ska och är 6% mindre än ”skolboksexemplet”. Heja dig bebisen!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 34!