Michaela: Gravid i vecka 36

Gravid i vecka 36

Jag är gravid i vecka 36 och har 89,3% avklarat och 30 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 11 kilo

Den är lika tung som den har varit sen vecka 34, min gravida lilla (stora) kropp. Jag börjar verkligen bli otymplig men däremot har jag inte haft så mycket krämpor denna vecka – eller så börjar jag vänja mig – men det känns i alla fall helt okej. Jag börjar svullna i fötter och ben men det hade jag räknat med! Håller tummarna för att det inte blir värre bara.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har faktiskt slutat gå så långa sträckor utan accepterat att min foglossning inte klarar av det just nu. Förhoppningsvis går det enklare sista veckorna när han sjunkit ner rejält, många säger att just foglossningen blir bättre då, men tills dess håller jag mig. Om jag går för mycket eller för långt får jag helt sjuka sammandragningar också, så jag gör det jag kan för att hålla sammandragningarna i styr.

Den här helgen blev jag överraskad med min babyshower också! Det var en underbar känsla och oj vad rörd jag blev. Jag svävar nog lite på moln såhär precis efter babyshowern, så allt känns lite lättare just idag. Vad bortskämd han kommer bli, lillis.

Mitt mående:

Som sagt, just idag svävar jag lite på moln! Det här är sista veckan innan jag går på mammaledighet på kontoret för mig också, så jag ser verkligen slutet på tunneln. HerreGUD vad jag längtar efter några veckors ledigt innan han tittar ut. Det ska bli otroligt mysigt.

Veckans craving:

Det här är nog den första veckan som jag inte haft några speciella cravings alls!

Bebisen:

Det står i apparna att bebisen bör ha fixerats sig nu men min gissning är att han inte har gjort det än. Jag tror han väntar med det i ett par veckor till. Annars verkar han må toppen där inne, det är så märkligt men även fast jag mår sådär i min graviditet kan jag känna hur bra han mår. Jag tror verkligen att han mår bra och trivs där inne!

Nu är han ca 45 cm lång och väger ca 2,6 kg. Stora killen!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 36!