Michaela: Gravid i vecka 37

Gravid i vecka 37

Jag är gravid i vecka 37 o har 91,8% avklarat och 23 dagar kvar av graviditeten. Så nära nu!

Min kropp:

Vikt: + 12 kilo

Skillnaden från förra veckan och denna är att jag har börjat få en ny nivå av molvärk och sammandragningar. Sen i torsdags då jag gick in i ny vecka hände liksom något, en skiftning som kändes i hela kroppen. Intensiteten på smärtan hoppade upp ett steg och nu har jag starka och återkommande sammandragningar som kommer och går under hela dagen i kombination med molvärk och ilningar ner i ljumskarna/bäckenet. Jag har förstått att vissa kvinnor går runt med den här typen av smärta i flera veckor innan förlossningen sätter igång så jag har försökt vänja mig vid tanken att det kommer bli så för mig.

Jag försöker tänka positivt och ser det som att det är kroppens sätt att göra sig redo!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har gått på mammaledighet! Det här är min första vecka som mammaledig och det känns helt otroligt pirrigt, spännande och mysigt. Nu kan jag äntligen börja ta hand om mig själv på riktigt. Jag ska bara ta dagarna i min egen takt, äta det jag är sugen på, promenera så långt eller kort jag orkar och hålla igång i den mån som känns bra för mig.

Mitt mående:

Om jag ska vara ärlig så inser jag redan såhär första dagen på min mammaledighet att det är vila och inga måsten som jag har varit i behov av. Om jag hade kunnat hade jag låtit min barnmorska sjukskriva mig under några veckor i graviditeten när jag mått dåligt, men tyvärr har det inte gått med mitt jobb och istället har jag kört på i ett högt tempo. Det har resulterat i att kroppen sagt ifrån, såklart, den är smart ju! Och jag har kanske inte alltid lyssnat på vad den egentligen behöver. Men nu är det ändring och dessa sista veckor ska jag bara fokusera på att må bra och samla kraft inför förlossningen.

Veckans craving:

Jordgubbar i mjölk – smaken av barndom.

Bebisen:

Han suger på tummen, rör sig hej vilt där inne och verkar må toppen. Nu väger han strax under 3 kg och är 46 cm lång. Han ligger långt ner i bäckengången med ett ruckbart huvud, men det är inte fixerat än. Barnmorskan sa dock att jag har ett ganska rymligt bäcken och att det inte är säkert att han kommer fixera sig helt, så vi får se. Han känns redo i alla fall!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 37!