Michaela: Gravid i vecka 38

Gravid i vecka 38

Jag är gravid i vecka 38 och har 94,3% avklarat och 16 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 12 kilo

Jag har precis samma symptom och värk som förra veckan (läs här!). På kvällarna är det värst men det kan också slå till när jag minst anar det under dagarna. Däremot har jag kunnat gå lite mer den här veckan så det känns positivt, ett tag kunde jag knappt gå till kontoret som ligger 1km från min lägenhet! Det känns som att han verkligen börjar göra sig redo nu, svårt att förklara men det bara känns i hela kroppen. Däremot tror jag inte att han kommer den här veckan, tvärtom trivs han nog där inne även om han är startklar!

Så har jag tagit hand om mig själv:

I mitt jobb kan jag inte direkt gå på mammaledighet och det var något som blev väldigt tydligt för mig den här veckan, när jag naivt nog trodde att det skulle vara möjligt. Först kändes det tungt att komma till den här insikten, men sen insåg jag att alla jobb har sina för och nackdelar. Att vara entreprenör har baksidor men fantastiskt många fler positiva sidor. Så även om jag inte får en mammaledighet på ett mer traditionellt sätt, skulle jag inte byta bort min vardag mot någon annans!

Med det sagt har jag jobbat en del i veckan trots ”ledighet” men unnat mig själv goda och härliga pauser mellan varven. Det känns bra och jag känner att jag har kontroll vilket är det viktigaste.

Mitt mående:

Upp och ner, både fysiskt och psykiskt. Jag har bra dagar och dåliga dagar. Ibland längtar jag så oerhört efter att den här graviditeten ska vara över – jag saknar min kropp och längtar efter min bebis. Men sen hamnar jag också i stunder där jag verkligen njuter av den här sista tiden innan mitt liv går in i en ny period. Mående är inte något konstant, det förändras, och den här veckan har jag mått allt och ingenting på en och samma gång.

Veckans craving:

Ingen alls faktiskt! Så sjukt, det har nästan varit lite sorgligt, haha. Jag hoppas att jag får någon ny till nästa vecka!

Bebisen:

Nu är han 50cm lång och väger ca 3,1kg! Han är officiellt HELT FÄRDIGBAKAD och redo att komma ut till världen. Hans enda uppgift där inne nu är att ligga och gotta sig och sedan kommer han att komma ut när han känner sig redo. Men klar, det är han. Nu börjar vi bli riktigt spända här hemma – när kommer han egentligen?! Hur kommer han se ut?! Kommer han vara lika livlig utanför magen som i magen?! Snart får vi veta!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 38!