Michaela: Gravid i vecka 39

Gravid i vecka 39

Jag är gravid i vecka 39 och har 96,8% avklarat och 9 dagar kvar av graviditeten. NIO DAGAR!

Min kropp:

Vikt: + 13 kilo

Det här var första veckan som jag har fått någon som helst känsla av att han faktiskt är på väg – på riktigt liksom. I fredags och lördags hade jag täta sammandragningar, han höll sig lugnare än vanligt och jag gick runt med en konstig känsla i kroppen – en känsla av att något var annorlunda. Men i söndags vaknade jag upp och mådde precis som vanligt igen (så vanligt som man kan må i v. 39). Så nu är jag tillbaka i känslan av att han håller sig där inne någon vecka till.

Förutom sammandragningarna och värken så mår kroppen bra. Han ligger helt fixerad i bäckenet nu och det känns för – när han försöker röra på huvudet är det som att någon kastar knivar i bäckenbenet på mig. Fruktansvärt obehagligt! Det som fascinerar mig mest i min graviditet är hur mycket jag inte hade en aning om innan jag själv blev gravid – och då är jag ändå en person som är sjukt intresserad av graviditeter. Jag förstår inte, hur mycket åkommor kan det finnas? Haha!

Artikel: Hemma hos Michaela Forni!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har hittat ett höggravids-lunk som passar mig bra. Varje dag har jag 1-2 jobbrelaterade grejer på min to do + 1-2 privata grejer. Det är lagom och håller mig sysselsatt utan att det blir stressigt. Idag ska jag t.ex. skriva den här artikeln och två blogginlägg samt fakturera och äta lunch med min kompis William. Det är väl aktiviteter som totalt tar upp ca fyra timmar av min dag, och resten av dagen kan jag vila, kolla på serier och äta kanelbullar 🙂

Mitt mående:

Bra! Så skönt! Förra veckan var tuffare men den här veckan har jag känt mig mentalt stark och peppad. Hurra!

Veckans craving:

Lemonad, synd att det är så jävla mycket socker i lemonad annars hade jag druckit ett par liter om dagen…

Bebisen:

Nu är han drygt 50cm och väger ca 3,3 kg! Precis som förra veckan är han helt färdigbakad nu, vilket betyder att det inte finns någon information kring honom att dela med sig av. Han är liksom klar, punkt slut. Han har varit lite lugnare där i magen ett par dagar så jag har en känsla av att även han håller på att göra sig redo för förlossningen. Han är fixerad, ligger långt ner i bäckenet och tycker om att trycka ut sina fötter på sidan av magen, och om jag trycker tillbaka sparkar han till!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 39!