7 ljudböcker alla borde lyssna på i sommar

Sommar, sommar, sommar och en bra ljudbok i öronen – kan det bli bättre än så? Jag har svårt att komma på något som toppar en varm sommardag vid stranden där man varvar bad med fika och småprat med en bra ljudbok. Om inte det är fallet så passar ju sig en ljudbok även bra en regnig dag i sällskap av städning, eller bara en dag i brist på sällskap. För mig tar ljudböcker en stor del av min vakna tid, och jag hoppas att ni kan hitta något ni tycker om på min favoritlisa, här kommer några guldkorn:

Tjänarinnans berättelser

Denna boken är mer känd som dess originaltitel The handmaid’s tale, och den har skapat enorm uppståndelse. Huvudpersonen Offred som är en tjänarinna befinner sig i en nära framtid i det som en gång var USA. I denna dystopi har miljöförstöring och promiskuitet gjort att antalet fertila i det nya USA, Gilead, blivit få och därför tas de fertila, fattigare kvinnorna omhand som tjänarinnor. Rasismen och kvinnofientligheten är ett faktum, förtrycket och ropen på hjälp är tydliga, men i detta samhället är det Anförarna som bestämmer.

Lyssna på boken här!

Nio främlingar

Jag skulle våra påstå att Liane Moriarty är en utav mina absoluta favorit-författare, och denna boken är inte en besvikelse. I denna historian får man följa Frances Welty, som med ett brustet hjärta och värmevallningar åter till ett retreat. Här ska hon gå på spa, meditera och träna, Frances ser fram emot en nystart men saker och ting tar oväntade vändningar. Kvinnan som driver centret, Masha Dmitrichenko, tar till konventionella metoder som får deltagarna att häpna.

Lyssna på boken här!

Hjärnstark

Den här boken hade sin hajp för över ett år sedan, men den är trots det fortfarande otroligt relevant. Hjärnstark är en bok skriven utav Anders Hansen som är överläkare inom psykiatrin och som ger oss många bra sanningar. Han börjar boken med att fråga: ”Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent?”. Om svaret på den frågan är ja så borde du läsa eller lyssna på boken!

Lyssna på boken här!

Där kräftorna sjunger

Den här boken har stått på min ”att läsa lista” länge, men nu slog jag till när den har kommit ut både på svenska och i ljudbok. Där kräftorna sjunger är en berättelse om naturen och dessa krafter och hur Kya Clark lever sitt liv. Hon lever ensam i samspel med naturen och blir kallad för träskflickan av byborna, Kya är inte omtyckt. När enn quarterback hittas död i vårmarken blir Kya snabbt anklagad. Men byborna har fel, och snart kommer sanningen om Kyas liv ut.

Lyssna på boken här!

Ljudböcker

Stanna hos mig

I boken träffar Yejide sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. Dom bor i Nigeria, älskar varandra och värnar om varandra. Det är dock en sak som saknas i deras liv – ett barn. Yejide och hennes man försöker förtvivlat att skaffa barn, men trots pilgrimsfärd, böner och hopp om mirakel blir det inget barn. Med påtryckningar ifrån släkt och vänner skaffar Yejides man ytterligare en fru vilket leder till svartsjuka, svek och förtvivlan. Detta är en historia om människoöden och om hur gamla traditioner möter en modern värd med nya värderingar.

Lyssna på boken här!

Ljudböcker

Folk med ångest

Fredrik Backman har gjort ännu ett genidrag och skrivit en otrolig komedi om ett gisslandrama som utspelar sig på en lägenhetsvisning. En misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna och en jobbig jävel med ett kaninhuvud. De som blev gisslan blir släppta utan skador, men den verkliga berättelsen börjar när förhören börjar. Den främsta frågan som ställs om och om igen i boken är vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

Lyssna på boken här!

Ljudböcker

En bur av guld

Det har just kommit en uppföljare till En bur av guld, därför tänker jag påminna alla som missat denna fantastiska bok om att läsa den nu så ni även kan läsa uppföljaren. En bur av guld är en berättelse om svek, upprättelse och hämnd. Romanen handlar om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad men tar kontroll över sitt eget öde. På ytan verkar dock kvinnan, Fayes, liv vara perfekt. Men mycket döljer sig bakom lyxresor och fina lägenheter.

Lyssna på boken här!

Ljudböcker

*
Vill du ha mer underhållning? Här kan du hitta våra 20 favoritböcker!