SHOPPA ARTIKEL

Behöver du tips på bra böcker? Här är våra favoriter för 2021!

Den här artikeln innehåller annonslänkar

Trots att jag älskar att lyssna på podcasts och ljudböcker ska man inte underskatta en riktigt bra bok att försvinna in i, om så för bara en liten stund. Men målet är väl ändå att bli totalt uppslukad av läsningen och helt glömma tid och rum – då vet man att man hittat precis rätt. Här är en samling av just sådana böcker i olika genrer som förhoppningsvis förgyller många av dina lediga timmar i vår.

Skönlitteratur

Livet efter dig

Boken beskrivs med ”En kärlekshistoria som får dig att gråta, skratta och bli arg – allt på en gång”. Jag har inte läst den själv, men Linda har lovordat den mer än en gång (och hälsar att den är bättre än filmversionen!). Därför står den helt klart på min att-läsa-lista. 

Livet Efter Dig

Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän - tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam, och hon behöver verkligen pengarna.Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.
55 kr från Adlibris
Köp

Klubben

Jag har hört folk rekommendera den här boken både till höger och vänster, därför känns den som ett must-read.

Klubben

I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp – den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.
189 kr från Adlibris
Köp

En dag

En uppslukande bok utan dess like – du kommer kastas mellan sorg, skratt, kärlek och ilska.

En dag

En dag, av David Nicholls. Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig. 15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar. Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?
54 kr från David Nicholls
Köp

Självuteckling

The Secret

Denna bok har jag läst minst fem gånger. The Secret ger flera tankeställare och verktyg för att förändra ditt liv i linje med vad du drömmer om, och belyser framförallt tankens kraft bakom att skapa det liv du önskar innerst inne. Varje gång jag läser den upptäcker jag nya sätt att hantera mina tankar och de situationer som uppstår i livet, därför vill jag påstå att det här en bok som hjälpt mig bli mer närvarande och jordnära.

The Secret

The Secret innehåller visdom från läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi. I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.
206 kr från Adlibris
Köp

Boken Munken som sålde sin Ferrari

Jag fick Munken som sålde sin Ferrari av min pappa för snart tio år sedan och har läst den någon gång per år sedan dess. Varje gång jag läser den hjälper den mig relatera till händelser i livet på nya sätt, därför är det en bok som kommer stå i bokhyllan en lång tid framöver – och sedan (förhoppningsvis) gå vidare till nästa generation.

Munken som sålde sin ferrari

Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet. Lättläst som en roman är denna bok som lovordas av bland andra Paolo Coelho (författare till Alkemisten): "The Monk Who Sold His Ferrari is a captivating story that teaches as it delights."  
246 kr från Robin Sharma
Köp

Våga vara operfekt

Brené Brown är forskare inom skam och använder sitt skrivande för att sätta ord på tankar och känslor som inte alltid går att greppa själv. Hennes sätt att beskriva de mest alldagliga situationer (som är lätta att trycka undan) ger både en och två aha-upplevelser, och framförallt öppnar de upp utrymme att vara mer kärleksfull och förstående mot sig själv.

Våga Vara Operfekt

Jobba smartare, bli snyggare, leva bättre och mer hälsosamt. Många av oss tror att det är vägen till ett lyckligare liv. Brené Brown som forskat om sårbarhet och skam, säger tvärtom: Var som du är. Var glad för det som blir bättre, men acceptera dina fel och brister. Strunta i vad andra tycker. Våga vara operfekt! Brené väver ihop sin egen forskning på området med vardagliga och ofta humoristiska berättelser från sitt eget och andras liv.
55 kr från Adlibris
Köp

STARKARE

Boken, som är skriven av Johannes Hansen, är den perfekta bibeln att använda för att slå upp sina livsproblem och få konkreta hjälpmedel. Det här är en bok som alla kan läsa för att känna ny motivation och energi till att ta tag i sina livsproblem eller utmaningar för stunden. Boken ger exempel från Johannes uppträdanden på scen där han guidar vanliga människor genom deras svårigheter steg för steg, vilket gör att läsningen blir riktigt genuin och ger många aha-upplevelser.

STARKARE

Den nya boken Starkare bygger på coachande samtal och är för dig som vill upptäcka mer av dig själv genom att läsa om andras berättelser. Som vill lära dig att lösa dina livsproblem och är nyfiken på vad det betyder att bli starkare med mental träning.
349 kr från Johannes Hansen
Köp

Romaner

Undomestic Goddess

Det här är en av Louises favoritböcker, en klassisk rom-com som hon nu läser för andra gången.

Undomestic Goddess

Samanta Sweeting är nykläckt jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och satsar allt på bli firmans yngsta delägare någonsin. Men när hon en dag begår ett misstag som hotar hela hennes karriär ställs allt på sin spets.Hon flyr och hoppar på närmaste tåg, och kliver av vid en okänd station. Vips har Samanta ett nytt jobb som hembiträde, problemet är bara att hon, trots en Cambridgeexamen och ett IQ på 158, inte har en aning om hur man sätter på en ugn.
112 kr från Adlibris
Köp

Konsten att höra hjärtslag

Konstigt nog har jag bara läst uppföljaren till denna roman, hjärtats innersta röst. Jag köpte den ovetandes om att jag borde läst denna först – som tur var hängde jag med ändå. En vän till mig har dock denna som sin favoritroman, så jag kanske borde hoppa tillbaka i historien och läsa den också!

Konsten att höra hjärtslag

En storslagen kärleksroman och modern saga som sålt närmare en miljon exemplar. Tin Win är en framgångsrik advokat i New York, med ursprung från Burma. Hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund. En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet.
59 kr från Adlibris
Köp

Hälsa och forskning

Sömngåtan

Intressant bok om hur sömn påverkar våra liv. Hjärnforskaren och sömnexperten Matthew Walker förklarar vad som händer när vi går in i sömnens skede och varför sömnbrist kan ge katastrofala följder.

Sömngåtan

Forskare har upptäckt en ny revolutionerande behandling som förlänger ditt liv, förbättrar ditt minne och gör dig mer kreativ. Den håller dig smal och minskar sockersuget. Den skyddar dig mot cancer och demens, parerar influensa och förkylning, minskar risken för hjärtattack, stroke och diabetes. Dessutom gör den dig lyckligare och hjälper mot ångest och depression. Är du intresserad? Det handlar alltså om sömn. En av de viktigaste delarna av våra liv, men en del vars betydelse vi ständigt förminskar.
69 kr från Adlibris
Köp

*

Vill du ha fler boktips? Spana in dessa!