Här är veckans oranga seminarium att hålla koll på

Det är tredje året i rad som Forni.se tillsammans med Her House Foundation står upp för kvinnors rättigheter och visar en solidarisk styrka kring att bekämpa mäns våld mot kvinnor. I år anordnar Her House tillsammans med Lamb och Michaela Forni två olika seminarium som belyser detta ämnet. Michaela kommer att moderera båda seminariumen och tillsammans med gästerna diskutera och problematisera både ämnen och faktiska situationer. Vi vill förstås att så många som möjligt kommer att delta i dessa seminarium och vore väldigt stolta över att se Forni.se läsare på plats. Nedan kan du ta del av mer information kring hur du bokar din plats på seminarierna och glöm inte att antingen ha på dig ett oranget plagg eller accessoar denna dag, i solidaritet för kampen.  Tillsammans kan vi kvinnor förändra världen.

Seminarium 1

Vart? Drottninggatan 71C
När? Fredag 25/11 klockan 10.30 – 11.30
Biljett? HÄR!

Första seminariet går av stapeln den här fredagen klockan 10.30. I detta samtalet har polisen Justic samt advokater från WEGA bjudits in. Här kommer dom tillsammans med Michaela Forni att prata om hur myndigheter, organisationer och advokater arbetar för att minska våldet samt ge er verktyg för hur du själv kan agera när någon i din närhet är utsatt.

Vi vill uppmana alla som kan att närvara på seminariet i faktisk person. Vi vill även uppmana till att suga åt dig så mycket kunskap om ämnena som möjligt. Det gör du enklast genom att gå på både seminarium 1 och 2. Det är alltså inga problem att boka en plats för hela dagen. Har du dock inte möjlighet att närvara kommer båda seminariumen att sändas live på Fornis Instagram.

Seminarium 2

Vart? Drottninggatan 71C
När? Fredag 25/11 klockan 12.00 – 13.30
Biljett? HÄR!

Det andra seminariet hålls senare under dagen vid 12.00. Det här samtalet är även de modererat av Michaela Forni och gästas av Unga Relationer och Her way. I detta samtal kommer vi få reda på mer om hur Unga relationer jobbar och hur du kan agera om en närstående drabbas.

Du kommer även att få ta del av och lära dig mer om vad du kan göra gör att stötta och bemöta unga som utsätts för våld i en nära relation. Nathalie Rajic delar sin historia om att leva i en våldsam relation, att bryta sig fri och bygga upp en fungerande vardag igen med trygghet och självkärlek.

Orange Day är FNs internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Var tredje kvinna i världen har under sin livstid utsatts för fysiskt eller sexuellt våld.