Hur packar man smartast inför sina weekendresor?

Bild: @lucsdviegaswk

Att packa smart är verkligen en konst. För många (mig själv) tar det flera år att lära sig bemästra konstverket och för en del kommer det i modersmjölken. Om du är en person som jag, som inte är naturligt lagd åt att packa varken smart eller lätt så kommer den här artikeln vara dig till nytta. Det är ju faktiskt så att de flesta av oss packar väskan, rör inte hälften av den och packar upp den igen väl hemma. Det känns som slöseri av både bagage och tid. Häng med här så kommer min steg för steg guide:

Köp reseförpackningar

Jag vet att det kan verka onödigt, men när du väl har blivit en sån som köper reseförpackningar så kommer du aldrig sluta. Full size förpackningar är din värsta fiende när du reser med endast handbagage och även om en förpackning kanske ändå går igenom säkerhetskontrollen så betyder det inte att den borde göra det. Investera i ett kit som du har och plockar fram varje gång du ska ut på en weekend!

Planera dina outfits

Den främsta hemligheten till att lyckas med sin packning är att lägga lite energi bakom den. Planera dina outfits i förväg och se till att bara plocka ner just det du behöver för den looken. Med bättre planering undviker du både stress på semestern i form utav klädkris, men du slipper också att kånka på onödiga plagg. Ta din tid och planera!

Håll dig till basics

På tal om att planera sina outfits så kommer vi naturligt in på vilken typ utav outfit du ska packa. En weekendresa är inte läget då du ska experimentera med massvis av olika stilar. Håll dig till dina favoriter och de plagg du oftast sträcker dig efter i garderoben. På så vis packar du inte massvis av saker i onödan och kan lättare använda ett plagg i flera outfits.

 

Vill du läsa mer om resor? Tryck här