Duka till nyårsafton: 5 olika varianter

Detta inlägg innehåller annonslänkar
Bild: Matilda Djerf

2022 tågar in, och snart är det dags att avsluta året och skåla in det nya. Med alla möjligheter det bringar! Oavsett om du ska fira ensam, med vänner, partner eller familj så kan du höja stämningen med en härlig bordsdukning till nyårsafton. Vi listar 5 varianter!

Glimrande guld

En bordsdukning i sann nyårsanda. Fokusera på att sätta detaljerna med guld istället för hela uppsättningar, det ska glimma sådär härligt med nyårsnatten och inte ta över och se för mycket ut. Bärnsten och mässing är i den här dukningen dina bästa vänner. Blanda gärna in en mörk duk eller servett för att skapa kontrast och klä med en guldfärgad ring. Eller varför inte spexa till det lite extra och vik servetten till en nyårsskjorta?

Nyårsafton

Ljusstake / VinglasServett / Tallrik / Assiett / Duk

 

Avskalat och skönt

För dig som vill hålla det cleant men ändå göra något extra till nyårsafton – satsa på naturmaterial. Duka upp enkelt med porslin som går i samma ton och addera några blommor, kvistar eller granris. Snitta blommorna och ställ i låga genomskinliga vaser eller placera ut kvistarna lite stökigt över en linneduk. Lika snyggt som det är enkelt!

Nyårsafton

Tallrik / AssiettSkålKvist / Glas / Vas / Duk

Stilfullt med siden

För den eleganta dukningen kan du sätta siden till. Gärna i både duk och servett för känslan av lyx i sin enkelhet. Jobba med stora klara glas och bryt av med någon enstaka svart eller glänsande detalj. Låt på så sätt maten, tilltugg, dessert och alla drycker tala för sig självt!

Nyårsafton

Tallrik / Servettring / Glas / Servett / Duk / Bestick

Glitterande glans

Kanske vill du ha det sådär glittrigt, mycket och stökigt precis som kvällen själv. Då ska du såklart duka därefter. Införskaffa ett glitterpulver eller spray och gör dekorationen extra festlig. Lägg silvriga julkulor som glänser tillsammans i grupper på bordet. Och varför inte placera ut lite speglar under porslinet för att få dukningen att poppa. Ett champagnetorn hade väl inte heller skadat?

Nyårsafton

Duk / Glitterspray / Spegel / Julkulor / Tomtebloss

Murrigt och mys

Fira in det nya året i murriga toner. Mixa gammelrosa med det vinröda, eller bruna och det brända. Tänd levande ljus (många!) och placera ut några frukter över bordet. Torka blommor och använd det som dekoration. Jobba med dofter, lager på lager och mycket linne för den ultimata mysdukningen till nyårsafton.

Nyårsafton

Assiett / Servett / Servettring / TallrikGlasDuk / Ljuslykta

Lycka till! Och viktigast av allt, Gott nytt år.

*
Inspireras också av nyårsrecept och året snyggaste nyårsoutfits!