Här är våra bästa tips för att inreda med tavlor

Samarbete medPostery

Hösten – årets nystart! Att hösten känns mer som en start på en ny period i livet än efter ett nyår håller nog de flesta med om. För många innebär hösten start på ny skola eller jobb, och kanske till och med en flytt! Oavsett om det är dags att byta boende eller inte är det alltid trevligt att piffa upp extra i sitt hem och vi tycker att det perfekta viset att göra det på är genom att inreda med tavlor. Den nykänsla man fylls av när man slår upp en ny kalender skulle även vara trevlig att känna när man slår sig ned hemma i soffan efter en lång dag. Därför känner vi en vilja att denna höst även skapa denna nykänsla i de miljöer och rum vi spenderar mest tid i!

Den rådande pandemin har dessutom gett många mer tid för projekt i hemmet som kanske behöver inredas för att få till den där pricken över i-et. Just den där pricken över i-et har vi letat efter för att slutföra vårt projekt med inredningen av vårt nya kontor och nu har vi äntligen hittat den! Det som saknades var såklart tavlor, för tomma väggar är inte särskilt inspirerande – håller ni med? Därför började vi leta tavlor hos ett företag som inspirerar och med värderingar vi kan stå bakom eftersom tavlorna kommer hänga på våra väggar länge. Sedan är vi otroligt noga med materialvalen och dess kvalitet, en känsla av lyx genom högkvalitativa produkter är något vi älskar! För att fylla våra kriterier föll vårt val självklart på Postery. Där kunde vi hitta precis det vi letade efter och samtidigt få både posters och ramar levererade otroligt snabbt.

När tavlorna levererades var vårt mål att skapa mer liv i de vackra rummen på kontoret. Därför har vi lagt ned mycket tanke till hur man bäst går till väga för att inreda med tavlor. Genom att slå ihop alla kloka hjärnor på kontoret har vi lyckats komma fram till ett par riktigt grymma tips! Här kommer våra bästa tips för att inreda med tavlor:

Rosa poster / Blå poster

Se över vilken eller vilka färgskalor rummet är i

Se över vilken färgskala rummet du ska inreda går i. Finns det redan flera olika färgskalor i rummet eller endast en? Hittar du flera är det smart att även hålla tavlorna till någon av dessa färgskalor för att rummet inte ska uppfattas som rörigt. Har ditt rum endast en färgskala? Det kanske är helt beiget? För att göra ett sådant rum mindre monotont kan det vara fint att sätta in en tavla i en helt annan färgskala för att skapa mer energi i rummet med hjälp av en färgklick! Denna nya färg kan även sedan skapa en röd tråd i inredningen genom att addera andra prydnader så som kuddar i soffan av samma färgskala.

Det går superenkelt att handla dina posters till tavlorna efter färg på Posterys hemsida med hjälp av deras filterfunktion, vilken vi använde för att hitta våra posters. Kika även in deras tavelväggar där du enkelt kan handla en hel tavelvägg efter färgen du önskar. Detta gör det supersmidigt att snabbt hitta de perfekta postersarna till dina tavlor!

Storlek på tavlorna

Storleken på tavlorna är oftast A och O för vilket intryck de kommer addera till rummet. En ensam liten tavla på en stor vägg kommer se ynkligt ut, precis som en för stor tavla på en mindre vägg lätt tar över hela rummet. Är det en stor vägg du har att arbeta med så kan en eller två riktigt stora tavlor på väggen ge ett maffigt intryck och kan även få väggen, och därmed även resten av rummet, att kännas större. Gruppera fler mindre tavlor ihop till en tavelvägg kan även vara ett alternativ till större väggar. Testa dig fram och kika på inspiration hos Postery bland deras tavelväggar!

Placera tavlorna i rätt höjd

Ta god tid på dig att mäta ut höjden där tavlorna sedan blir placerade. Be en eller flera vänner om hjälp, desto fler ögon och omdömen, desto bättre brukar det oftast bli. Ett vanligt misstag många gör vid upphängning av tavlor är att de hänger de alldeles för högt. Hänger tavlan för högt får man känslan av att den ramlar över en. Försök istället att hänga tavlorna ungefär i ögonhöjd och att i en tavelvägg ha mitten av konstruktionen i denna höjd. Ta er tid, var kritiska och ta hjälp av varandras omdömen så att placeringen verkligen blir perfekt. För sneda tavlor som hänger i en tokig höjd stjälper snarare ett rum än att höja det.

Tänk utanför väggen

En tavla behöver faktiskt inte endast sitta uppspikad på en vägg. Försök tänka utanför boxen, eller i detta fall väggen! Det kan vara minst lika snyggt att ställa tavlorna av mindre storlek på exempelvis ett sidobord eller i en hylla. Medans stora tavlor kan vara riktigt snyggt att placera på golvet lutandes mot väggen. Genom att placera tavlorna bland möblerna blir de mer en del av inredningen och kan skapa en riktigt bra helhet i rummen.

Blanda stående och liggande för att skapa mer liv

Ska du ha fler tavlor är det viktigt att inte begränsa dig till endast ett alternativ. Det ser lätt väldigt tråkigt ut om alla tavlor är väldigt lika varandra, inte bara när det kommer till motivet utan även i storlek och form. Testa därför att blanda stående och liggande tavlor! En stående och en liggande tavla behöver inte nödvändigtvis vara placerade precis intill varandra, men prova att blanda genom de rummen du inreder med tavlor för att nå en variation och livfull känsla.

Konsten att välja motiv och ram

För att rummet du inreder verkligen ska kännas genomtänkt är valet av motiv och ram som skapar tavlan ytterst viktigt. Att endast tänka rent estetiskt på färgskala och vinklar kan ibland falla platt. Tänk på att tavlan tillsammans med rummet gärna får spegla din personlighet. Framför allt är det viktigt att du tycker om ditt motiv eftersom du ska se det varje dag! Känns det ändå inte helt rätt när du väl placerar tavlan? Prova att sätta in den i andra rum, tavlan kanske passar mycket bättre på ett helt annat ställe än du hade tänk dig från början!

Vi valde motiv av grafiska illustrationer med svart träram från Postery, men var även väldigt sugna på deras vackra fotokonst! Det var riktigt svårt att välja motiv då Posterys hantverk är underbart vackert och passar utmärkt till dagens moderna hem.

Alla rum behöver inredas

Kom ihåg att det inte bara är vardagsrum och sovrum som behöver inredas. Rum med ett mer praktiskt syfte såsom kök och badrum behöver också få kärlek! Prova att placera en tavla i exempelvis fönstret i någon av dessa rum. Genom att addera lite konst i varje rum blir det en bättre helhet genom hela hemmet!

Med dessa tips är vi nu redo att shoppa loss ännu mer på Postery för att liva upp våra mest älskade rum och det hoppas vi ni också är! Använd koden ”FORNI15” när ni handlar på Postery så får ni 15% rabatt på ramar och posters som vanligtvis har fullpris. Koden gäller i hela tre dagar med start idag den 2:a september!

*

Vill du kika på fler inredningstips? Klicka här!