4 inredningsdetaljer som förändrar ditt hem

inredningsdetalj
Bild: The Londoner

En stor växt
Vi har nog alla hört uttrycket Grönt är skönt, och visst livar växter upp i vårt hem. I höst väljer vi gärna en stor golvväxt som inredningsdetalj i antingen sovrum, hall eller vardagsrum. Placera den i ett hörn eller tillsammans med exempelvis en byrå för att ge den rättvisa. Några av våra favoriter är fiol fikus och kaktus, men dessa kan dessvärre vara lite svårskötta. Fråga därför om råd i din blomsterbutik! Eftersom stora golvväxter kostar en slant vill man förhoppningsvis lägga lite tid och energi så att de klarar sig en lägre tid.

 

inredningsdetalj
Bild: Mauritzhof Hotel

Kuddar i överflöd
Är det något som fixar myskänslan hemma så är det kuddar – i sängen, på soffan eller i fönstret. Ju fler desto bättre tycker vi! Kuddar är dessutom en inredningsdetalj som är hyfsat billig att byta ut och går därför att anpassa efter säsong eller humör. Våra favoritmaterial just nu är linne och sammet, som är de hetaste trenderna, men vi mixar och matchar gärna olika tyger för en lyxig känsla. Tänk på att välja en färgskala som matchar din övriga textil, exempelvis gardiner och överkast, men var inte rädd för att addera några färgklickar.

inredningsdetalj
Bild: Skultuna

Doftljus
Ljuskällor är A och O för att få till den mysiga känslan hemma. Och ännu bättre blir det med levande ljus! Blanda vanliga med doft och placera ut på olika ställen i ditt hem. Ett bra tips är att ha olika dofter i olika rum, beroende på vilken känsla man vill få. Olika dofter passar exempelvis i badrum och sovrum. Några av våra favoritmärken är Byredo, Rituals och Diptyque (du hittar alla på bland annat NK i Stockholm).

 

inredningsdetalj
Bild: Erik Lefvander

Tidningar & böcker
Gamla tidningar och böcker behöver inte bara ligga och skräpa hemma – de kan faktiskt bli riktigt fina inredningsdetaljer om man placerar ut dem rätt. Stapla i färg- eller storleksordning och placera på valfri bänk eller bord. Ett bra tips är att ställa en vas eller ljusstake på högen, annars kan den kännas lite platt. Våga använda riktigt stora böcker, det ger en pampig känsla (så länge de inte placeras på väldigt små ytor). Äger man inga finns det många fina alternativ hos bland annat New Port. Tidningar kan du garanterat samla ihop från vänner och familj om du inte äger några själv. Välj några som passar din inredningsstil – det behöver inte bara vara Vouge!


Du hittar fler artiklar om inredning här.