Inredningstrender att satsa på i sommar

Vi dyker ner i vilka inredningstrender sommaren 2021 bjuder på och ju mer man hittar desto mer blir man inspirerad av allt fint man kan styla sitt hem med.

Inspiration från havet

Bild:  Sarah Van Peteghem & Victoria

Inredningsföremål har senaste året varit tydligt inspirerade från havets värld, med snäckor, musslor och undervattensdjur. Förutom att det är vackra inredningsdetaljer har det även blivit en påminnelse om att ha respekt för havet, naturen och djuren. 2021 kommer även ha ett större fokus på nedbrytbara material och det blir än mer oregelbundna former och färger i alla havets nyanser.
Doftljus / Snäcka / Bordslampa

Blåa accenter

inredninsgtrender sommar 2021Bild: Jana Heinrici & Pinterest

I år är det toner av blått som får bli en härlig accentfärg i inredningen. Bryt av en jordnära och neutral inredning med inredningsdetaljer eller större föremål så som fåtölj eller kruka, i en mellanblå nyans – då är du helt i enlighet med trenden blåa accenter.Puff / Kopp / Fåtölj

Nyanser av beige

inredningstrender sommar 2021Bild: Bianca Gonzalez & Simone Polk Dahl

Beige är väl ändå alltid en trendspaning att hålla fast vid? Eftersom vi har varit och är hemma mycket mer nu än vanligt längtar vi efter ett hem att trivas i och trenden är balanserade toner samtidigt som det ger ett varmt och elegant intryck. Vilket just beige faktiskt bidrar med. Ton i ton och naturnära ger en fin känsla i ditt hem!
Påslakanset / Matta / Kruka

Ett statement piece

inredningstrender sommar 2021Bild: Lovisa Alcén & Helene Houe

Att välja mer genomtänkta och hållbara val är definitivt en trend som fortsätter genom 2021. Vad som också blir en trend i år är att ha ett mer iögonfallande föremål i hemmet, ett så kallat statement piece som gör ett intryck i det kanske annars ganska avskalade hemmet. En cool lampa, en byrå eller en snygg vas – där är det bara fantasin som sätter gränser.

Lampa / Skåp / Vas / Lampa

Trendigt med trä

inredningstrender sommar 2021Bild: Palle Hedeby & Elin Skoglund

Skandinaviskt avskalat med ljust trä går hand i hand med 2021 inredningstrender. Det ska helt enkelt kännas naturligt och obehandlat. Att inreda med trä på flera sammanhängande ytor är också en stor trendfaktor, som tillexempel att golv och vägg går ton i ton. Det ger en harmonisk känsla!

Bord / Bricka / Stol

*

Vill du läsa mer om inredning? Klicka här!