10 tips för att hitta julstämningen

Bild: Unsplash
Artikeln innehåller annonslänkar

Vi har gått in i den sista månaden 2020, december! En favoritmånad för många och en månad som i normala fall betyder mycket socialt umgänge och kalas. Detta år är december inte en sådan månad, utan i år är det viktigt att vi håller oss hemma och håller fysiskt avstånd från varandra. Julen kommer helt enkelt inte se ut som vi hade tänkt oss, men pandemin ska minsann inte få ta ifrån oss hela julen. Jag vet att detta är ett sorgligt år som känns tungt för många, och det kan vara svårt att komma in i den där härliga julstämningen, just därför har jag satt ihop en guide med massor av tips och trix för att du ska få den bästa möjliga julen!

Skriv en  julhälsning 

Vad som kan få upp julstämningen men också göra någon annans dag är att skicka en julhälsning. Ta ett fint kort på dig själv, något annat fint eller köp ett gulligt julkort som du kan skriva några rader på och lägga på lådan. Har du en lite mer modern släkting kan du testa att skicka ett digitalt julkort, det finns massa roliga.

Julkort

Få till det finaste paketet

I år när situationen ser ut som den gör och de flesta av oss har mycket tid hemma, varför ska man då inte se till att vara ute i riktigt god tid med alla julklappar samt lägga lite extra tid på inslagningen? Jag älskar att få paket som är fint inslagna och tycker även att det är kul att pyssla med att slå in paket jag ger bort. Dessutom kommer ditt paket sticka ut och glänsa där under granen när julafton närmar sig!

Här är en guide till hur du får till fina paket!

julstämningen

Grönt inslagspapper / Rött inslagspapper / Randigt inslagspapper / Presentetiketter /

PaketdekorationPresentsnöre / Presentpåse / Presentbox

Spännande jul-recept

Jag är ingen mästerkock eller bagerska men det betyder inte att jag inte älskar att julbaka. Dessutom tror jag starkt på att att baka eller laga mat kan fungera som en sorts terapi (så länge man kan göra det i lugn och ro). Så känner du för att varva ner, tänka på något annat en stund och samtidigt höja julstämningen föreslår jag att du ger dig på någon av dessa recept!

julstämningen

Cheesecake med pepparkaka / Churros med Saffran / Salt-lakritskola

Ljuvliga juldrinkar

Har du inte tiden eller lusten att baka kan en annan variant vara att lyxa till det med en juldrink! Bjuder du en vän eller en partner på någon av dessa vackra skapelser så kommer du garanterat att imponera!

julstämningen

Eggnog med kolasmak / Juldrink / Varm äppelmust med lönnsirap och kanel

Julkalendern: Mirakel 

Här kan vi snacka om att höja julstämningen! Julkalendern på SVT har varit tradition sedan 1960. Julkalendern är för alla! Du måste inte titta helhjärtat men det kan vara mysigt att ha på i bakgrunden på morgonen, eller i alla fall kolla första avsnittet. I år heter julkalendern Mirakel och handlar om två flickor som byter kropp och färdas 100 år i tiden, framåt och bakåt. Spännande tycker jag!

Unna dig en adventskalender

I min åsikt är ingen för gammal för en adventskalender. En adventskalender gör varje morgon lite bättre, oavsett vad den innehåller. Känner du för en chokladkalender unna dig, om du vill lyxa till det lite extra så tycker jag du ska ge dig själv en presentkalender. Eller varför inte ge bort en till någon du tycker om? Här är några jag hade velat ha.

CliniqueInika / Yves Saint Laurent

Höj upp julmusiken

Ett enkelt sätt att få till julstämningen är att slå på en riktigt mysig jullista. Vare sig du lyssnar hemma med ett tänt ljus eller på jobbet så höjer julmusiken oftast mysfaktorn till max. Här är mina fyra favorit-julsånger men vill du komma till hela min Jullista som går på repeat här hemma klicka här!

Julpynta hemmet  

När vi nu för tiden spenderar den större delen av våra liv hemma är det extra viktigt att vi trivs i våra hem. Gör en rensning, en ommöblering eller gör lite småpiff om du känner att du inte riktigt trivs. Vill du få ditt hem sådär extra jul-vänligt finns det mycket du kan göra, både enkla och avancerade saker. En idé kan vara att pyssla ihop ditt eget julpynt, det är dessutom en trevlig sysselsättning. Alternativt unnar du dig något fint och juligt från affären. Oavsett hur mycket så kan jag lova dig att lite julkänsla hemma kommer förgylla din morgon. Här kommer några förslag och inspiration för hemma-snickrat julpynt och från butikerna.

julstämningen

Torkade apelsiner / Apelsin med nejlikor / Julskål med kottar och nötter 

julstämningen

Doftljus / Ren / Julkulor / Filt / Ljusstake / Julstjärna / Julmugg

De bästa jul-filmerna

December-kvällar är till för julfilmer i soffan med en stor skål skumtomtar. Förra året skrev vi en artikel om vilka julfilmer ni måste se.

Klicka här för att komma till artikeln!

De bästa jul-avsnitten

Har du plöjt igenom alla julfilmer, eller har du kanske inte lusten eller tiden att lägga på en hel film? Då kan jag rekommendera några jul avsnitt från några favoritserier. (Tips: Kolla om din favoritserie har ett julavsnitt)

julstämningen

Orange is the new black, Säsong 1, avsnitt 13Vänner, Säsong 7 avsnitt 10 / Greys anatomy, Säsong 10, avsnitt 6Modern family, Säsong 1, avsnitt 10New girl, Säsong 4, avsnitt 11The oc, Säsong 1, avsnitt 13