3 romantiska looks att bära till alla hjärtans dag

Bild: Linda Persson / Den här artikeln innehåller annonslänkar.

Dagen med stort D närmar sig med stormsteg! Oavsett om du ska spendera din alla hjärtans dag med dig själv, dina vänner eller med en partner så tycker i alla fall jag att högtider kallar på genomtänkta looks. En högtid blir ju trots allt bara en vanlig dag om man inte anstränger sig lite extra själv. Många av oss är nog väl medvetna om vad just en look, ett läppstift eller vad en ny hårfärg kan göra för känslan. Så för dig som rycker lättsamt på axlarna åt att koordinera outfits med högtider, nu är det dags att tänka om.

Minikjolen

alla hjärtans dag

Bild: Pernilleteisbaek

Minikjolen är inte bara väldigt rätt i tiden när det kommer till trend, den är också helrätt på det när vi snackar romantiska looks. Jag älskar minikjolen då man kan göra så mycket med den, och för att inte tala om allt som den är av sig själv. En minikjol har något kaxigt över sig, utan att ta överhand. För att få en fulländad romantisk look så tycker jag att man ska klä ner minikjolen något. Vi vill nämligen inte att det ska se ut som om vi är påväg till en partykväll. Så matcha gärna kjolen med en skjorta, snygg mohair tröja eller en polo. Det skapar den perfekta kontrasten mellan festlig och snygg, vilket är receptet för en perfekt romantisk look.

Randig minikjol

399 sek från MANGO
Köp

Bomull minikjol

349 sek från MANGO
Köp

Hundtandsmönstrad minikjol

349 sek från MANGO
Köp

Öppen rygg:

alla hjärtans dag

Bild: anna_october_

På tal om kontraster, den öppna ryggen är svaret på hur man jobbar med kontraster för att skapa spänning i en look. Plagg med öppen rygg är nämligen nästan alltid utan urringning framtill och är det en klänning är den ofta lång. Den öppna ryggen blir alltså en väldigt snygg kontrast till en klädd framsida. Den öppna ryggen behöver nödvändigtvis inte vara en del av en klänning, utan är lika snygg på en topp matchat till byxor. Var inte rädd för att matcha din öppna rygg med att ha håret i en bulle. Det framhäver plagget mer och skapar även det en härlig symbios mellan att ha en något mer strikt frisyr till en avklädd rygg.

Sheer open back blouse

350 sek från MONKI
Köp

Open Back Puff Sleeve Midi Dress

990 sek från & Other Stories
Köp

Öppen bak klänning

599 sek från MANGO
Köp

Puffiga plagg:

alla hjärtans dag

Bild: wethepeoplestyle

Det finns inte något som känns så givet som att bära ett puffigt plagg på alla hjärtans dag. Det måste vara något med att det är så sockersött att just göra det? Hur som helst så kan du egentligen bära vilket puffigt plagg som helst den 14:e. Men om jag får ge en varm rekommendation så tycker jag verkligen att det fluffiga sockersöta gör sig bäst i kombination till något som är lite mer edgy. Återigen pratar jag om kontraster och dess betydelse för en look. Men med just puffärm eller något som är väldigt gulligt är det otroligt snyggt att matcha med en vassare klack, ett par svarta snäva byxor eller högmidjade kostymbyxor. Mm!

Mönstrad blus ballongärm

349 sek från MANGO
Köp

Linen Puff Sleeve Midi Dress

990 sek från & Other Stories
Köp

ANYA BLOUSE

1199 sek från Twist & Tango
Köp

*
Vill du läsa mer från FORNI om mode? Klicka här!