3 stora hösttrender som syns överallt just nu

Bild: Hannamw

Att den bästa modetiden är nu är knappast något jag behöver förklara för er. Luften är krispig och det är lagom kallt för att ha på sig kappa men inte för kallt så att vinterjackan behövs plockas fram. Det är ganska lätt att klä sig under den här perioden och det känns som att de flesta av oss är hyfsat nytankande med inspiration. Jag har dock identifierat några hösttrender som sticker ut lite extra, och som jag tycker förtjänar lite uppmärksamhet.

Loafers med strumpor

Bild:  alexiiak

Jag börjar med min stora favorit, strumpor i loafers. Jag har svårt att sätta fingret på exakt vad det är som tilltalar mig så mycket med detta, men jag vet att jag är absolut galen i denna kombination. Ett tips från proffset är att ni måste tänka på vad ni köper för strumpor. Jag trodde att det skulle funka bra att ta ett par finare strumpor som jag hade hemma. Icke! Leta efter finstrumpor på en vanlig butik eller klicka hem ett par exklusiva från till exempel Celine.

Statement trench

Bild: @_JEANETTEMADSEN_

Glöm allt du hört om den klassiska trenchcoaten, i år kör vi på den maxade varianten. Vill du helt följa trenden i år så inhandlar du en trench likt den ovan, med rutiga detaljer och puffiga ärmar. Rutigt är nämligen en mönster som är hett i år och vi ser det både som hela plagg men också som detaljer av plagg. Om du kommer över en trenchcoat likt den ovan gör du alltså helt rätt i att slå till.

Lurviga tröjor

hösttrender

Bild:  Fredrika_ekerot

Ja du läster rätt, lurviga tröjor är extremt hett den här säsongen. Faktum är att ju mer långhåriga, ju bättre. Om du inte är en fullt så tokig fashion-nörd så tycker jag att exemplet på bilden är en lagom längd. Den syns att den är lite mer lurvig än en vanlig variant men den går inte överstyr. Just tröjan på bilden sälj på Toteme och finns i många olika färger.