3 tips för att lyckas med din vardagsstyling

Bild: Thérèse Hellström
Artikeln innehåller annonslänkar

På hösten känner man alltid ett behov av att uppdatera sin garderob, lite som en ”nystart” – eller vad säger ni? Men i år har jag istället för att köpa nytt,  blivit bättre på att djupdyka ner i garderoben och ”återvinna” kläder från tidigare säsonger och bära de på nya sätt. Frågar du mig så finns det tre tips man bör tänka på i sin vardagsstyling som kommer att göra det både enklare att klä sig, men också bidra till en mer chic stil. Mycket handlar om känslan för färg, material och form som man sedan anpassar till sin egna stil!

Börja med den viktigaste komponenten först

För att det inte ska bli rörigt när man ska sätta ihop en outfit så brukar jag säga att man först ska välja ut det plagg som man helst vill bära. Det blir baskomponenten i hela din look. Exempelvis ser ni mitt val av baskomponent på bilden ovan: den rosa blusen. Sedan väljer man successivt det som ska matcha till för att undvika att det ska bli ”rörigt”. I fallet ovan valde jag att tona ner den festliga rosa blusen med ett par klassiska jeans, men adderade sedan den randiga kavajen ovan för att ge mer inslag av en ”kontorslook”. Går jag sedan på en after work efter jobbet så byter jag skor, tar av mig kavajen och voila! plötsligt är jag festligt klädd för tillfället.

Blanda inte för lite eller för mycket färger tillsammans

Ett klassiskt misstag många gör är antingen att bära en och samma färg i hela outfiten, eller att blanda alldeles för många färger. Vi undviker helst båda… Fokusera istället på två eller tre färger som tillsammans gifter sig och passar in till din ”baskomponent”. Det skapar en dynamik som gör din look mer inspirerande. Då jag är van vid att matcha flera färger så har jag på bilden ovan istället valt fyra färger, men även sett till att de smälter in i varandra. Exempelvis har kavajen en rosa rand i sig som ser till att blusens rosa färg plockas upp på ett stylish sätt.

Kombinera mönster och former för en bättre dynamik

Passformen på dina kläder är bland det viktigaste för att få till en klockren look. Självklart bör storleken på plagget vara rätt, men det finns också andra saker man bör tänka på för att få en bättre outfit-dynamik. Exempelvis markerade axlar, oversize-modeller eller markerad midja beroende på din kroppsform. Man kan även leka med olika mönster och material för att uppnå dynamiken. I mitt fall har jag på bilden ovan fokuserat på de breda axlarna, den markerade midjan och blusen i en storlek större – samtidigt som jag matchat randigt med mönster i enfärgat.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Thérèse H. (@tesshell)

Att tänka på i höst: vad är viktigt för dig i din vardagsstyling?
Dela gärna era höstlooks med oss på @forni