4 basplagg att investera i inför våren

Den här artikeln innehåller annonslänkar
Bild: Wethepeoplestyle

Det är en ny årstid – vilket innebär att vissa utav våra basplagg behöver bytas ut eller plockas fram ur gömman i garderoben. För att fortsätta diskussionen om hur man konsumerar och klär sig mer hållbart så är all typ av planerad konsumtion bättre än en spontan sådan. Med det menar jag att du vinner mycket på att varje säsong se över vad du har i din garderob och vad du behöver köpa nytt. Har man en bra grund eller i detta fallet, en bra basgarderob, så kommer man långt.

Jag har listat fem basplagg som kommer att finnas i min vår-garderob. Inspireras av valen eller tänk efter vilka basplagg just du behöver. Under de varmare årstiderna gillar jag att variera mellan kjolar och byxor, men även mellan klänningar och toppar. Fundera över vilka plagg du helst går runt i och strukturera upp din garderob. En bonus som kommer utav att lägga mer tankeverksamhet på innehållet i sin garderob är även att du undviker många utav “jag har inget att ha på mig” kriserna. Så tänk efter före och handla med både hjärnan och hjärtat!

Trench coat

Figursydd trench coat / Flerfärgad trench coat / Svart trench coat / Ljus trench coat

En trench coat är ett bra basplagg att ha sin vårgarderob. De senaste somrarna har varit lite kyligare – så jag har haft nytta utav min trench coat både under våren och under sommaren. Att hitta en trench coat som sitter perfekt kan kräva lite tid, men det är det värt! Ett plagg som har varit trendigt i såhär många år kommer inte gå ur tiden än på ett tag. Så lägg lite extra pengar och eftertänksamhet på detta plagget. Denna jackan kommer förmodligen att hänga stadigt i din garderob i många år framöver!

Långkjol

Svart jeanskjolBeige kjol / Kjol i skinnimitation / Svart sidenkjol

Ett mer användbart plagg än långkjolen är svårt att hitta! Förutom att långkjolen går att klä upp och ner så är den också väldigt bekväm under en varm vårdag. Matcha med en finare topp när du ska på AW eller kombinera med t-shirt och sneakers när du ska till jobbet. Vill du ta din kjol-garderob till nästa nivå kan jag dessutom tipsa om att fundera över om du vill köpa någon mönstrad kjol. I år är zebra-mönstrat väldigt hett på trendradarn och någon som jag definitivt kommer att satsa på för att liva upp mina outfits!

Toppar

Svart asymmetrisk topp / Beige topp / Vitt linne / Svart topp

Bastoppar med en tvist – bra som både bas och helt för sig själv. Det känns onödigt att lägga pengar på vanliga t-shirts under den varmare perioden. Förmodligen har du redan några bas t-shirts som fungerar även denna säsongen, så varför inte satsa på bastoppar med en liten tvist? Jag har länge varit ett fan utav brottar inspirerade linnen, men kommer i år att addera både en asymmetrisk topp och ett linne med tunna band. Båda plaggen går att använda som en vanlig bas eller som ett minimalistisk statement-plagg.

Klänning

Vit klänning / Svart klänning / Blå klänning / Beige klänning

Vad vore väl en vår utan klänningar? Ganska trist! Jag satsar alltid på att först se över vilka basklänningar jag har, och vilka jag vill ha. Precis som kjolen så är en basklänning även den lätt att klä både upp och ner. Använd dig av smycken, väskor och skor för att få fram passande look till just ditt sammanhang. I vår kommer jag att satsa på skjortklänningar, klänningar som är något vidare i modellen, och jag vill verkligen ha en blå klänning. Puffärmarna är tillbaka även i vår, så ta fram allt med puffärm så är du trendig även denna säsongen.

Jeans

Mörka jeans / Vida vita jeans / Svarta vida jeans / Ljusblå jeans

Precis som att man ska lägga lite tid och kärlek på att hitta en bra trench coat så gäller samma sak med jeansen. Jeansen kommer aldrig att gå ur tiden och därför gör du dig själv en tjänst om du lägger tid och kärlek på ditt inköp. På våren är det superfint att matcha jeans med en sandal och en topp. Då är du bekväm, snygg och en fullpoängare i modebibeln. I vår får gärna jeansen vara vida och ha en hög midja – och det är verkligen inte mig emot!