SHOPPA ARTIKEL

6 tidlösa plagg att investera i

Bildkälla
Vissa länkar i den här artikeln är annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se alla produkter

Att göra modeinvesteringar innebär att skaffa sig produkter som bygger en långsiktig garderob, med andra ord: något som passar för alla tillfällen, är tidlöst och behöver inte bytas ut varje säsong. Ett plagg med fokus på stil eller kvalitet. Om du frågar mig finns det sex stycken modeinvesteringar alla borde ha i sin garderob.

Den vita skjortan, de perfekta jeansen, hatten — vad är din bästa modeinvestering? Vilka plagg du än väljer att inkludera i din garderob, kom ihåg att shoppa hållbart och satsa på långsiktigt mode!

Bildkälla

1. Den vita skjortan

Du har hört det förut, men den vita skjortan är viktig i garderoben. Den hjälper dig alla dagar du ”inte har något att ha på dig” och fungerar till alla tillfällen, från jobb till fest — allt beror på stylingen. Att investera i en bra vit skjorta är långsiktigt, tänk på att prioritera bra material så att den tål många tvättar. Om du vill satsa på en trendigare modell så skulle jag just nu gå på stora ballongärmar som ger skjortan mer uppmärksamhet och ett bättre fall.

Oversized Shirt

1 099 kr från GANT
Köp

 

Bildkälla

2. De klassiska Jeansen

”De klassiska jeansen” kan tolkas på flera sätt beroende på vilken stil du har. För mig är det mest klassiska en ljusare blå modell med raka ben och ”raw”-kant. Perfekt för att ”dressas upp eller ned”. Att unna sig ett par riktigt bra jeans som blir bättre och bättre med tiden är en bra modeinvestering. Kom ihåg: det är skillnad på jeans och jeans, materialet skiljer sig mycket.

Pinch Waist Jeans

2 297 kr från Agolde
Köp

Wedgie Icon Fit

1 232 kr från Levi's
Köp

 

Bildkälla

3. Statement kavajen

Det är skillnad på en kavaj och en ”statement-kavaj”. För mig är det här ett investeringsplagg av flera orsaker: den fungerar inte bara som en kavaj utan även som ett ytterplagg, den har ofta utmärkande detaljer så som markerade axlar, kraftigare material eller mäktiga snitt — den gör helt enkelt hela din look. Fördelaktigt kan du bära den med ett par enkla byxor och en bastopp och fortfarande se välklädd ut. Kavajen på bilden ovan är ett perfekt exempel, tycker jag. En bra modeinvestering som aldrig går ur tiden.

Beliz Twiggy Blazer

1 195 kr från Mos Mosh
Köp

 

Bildkälla

4. Hatten

Hatten är även den en långsiktig investering till garderoben som följer med säsong efter säsong. Det är inte bara den perfekta komponenten till alla dina looks, hatten är dessutom bra för dina ”dålig hårdagar” — jag vet inte hur många gånger jag använt mig av den lösningen. En hatt kan man ha hela livet, det gäller bara att välja rätt modell för just ditt huvud samt en färg som fungerar bra med resterande färger i din garderob.

Brun Fedora Hatt

ca 2 500 kr (€230) från Rag & Bone
Köp

Svart Fedora Hatt

490 kt från & Other Stories
Köp

 

Bildkälla

5. Jeansjackan

Många trodde kanske jag skulle skriva skinnjackan som en modeinvestering men för mig är det faktiskt jeansjackan som varit en trogen vän senaste säsongerna. Jag tror att trender kring skinnjackor ändrar sig, men den klassiska jeansjackan består. Den går att styla både uppklätt och nedklätt. Att satsa på en lite mer ”oversize”-modell är ett bra kort, du vill kunna få in en tröja under jackan på hösten. De absolut bästa jeansjackorna hittar du oftast i vintagebutiker!

Exboyfriend Soft Trucker Jeansjacka

1 199 kr från Levi's
Köp

 

Bildkälla

6. Bältet

Följer man mig så vet man att jag ser bältet som en viktig modeinvestering, den ger så mycket personlighet till din look — alla stilar inkluderat. Material, färg och modell är upp till din egen garderob men den bör finnas där i. Själv föredrar jag något mittemellan midjebältet och det klassiska eftersom jag gillar att matcha det med de högre byxorna.

Jean Hip Bälte

950 kr från Filippa K
Köp

 

Klicka här för att se hur du kan handla hållbara kläder online!