En dag på Copenhagen Fashion Week

Top/kjol/kavaj är Custommade, matchat med solglasögon från Celine och clutch från Bottega Veneta.

Hur ser en dag på Fashion Week? Är det lika glamoröst som man tror? Följ med mig under en dag på Köpenhamns modevecka så får du veta lite mer!

Jag börjar dagen på Jimmy Choo där det bjuds på frukost, genomgång av den nya höstkollektionen och ett riktigt modemingel! Bra start på dagen. Efter frukosten hoppar jag på min cykel för att i stress hinna till svenska varumärket HOPEs presentation som de gör i samband med modeveckan – i år är faktiskt första gången de är med i Köpenhamn. Blir kär i deras location och kostymer!

 

 

Strax efter presentation cyklar jag tillbaka in till stan för att se Mykke Hofmanns visning som hölls utomhus – alltid en speciell känsla att sitta på en ”outdoor catwalk”. Mycket fina detaljer så som markerade midjor, spännande snitt och en härlig mossgrön ton (bild nedan).

Efter visningen bär det av till det gamla apoteket i stan där jag ska på brittiska modehuset Mother of Pearls ”fashion talk”. Det pratas om vikten av hållbarhetstänk kring mode. Fångar in mycket intressant information och påminner mig själv en extra gång om att bli bättre på att shoppa långsiktigt och satsa mer på vintage.

 

 

Efter en lång pratstund om hållbarhet så blir jag tyvärr ändå tvungen att skippa cykeln för att hoppa in i en taxi med några modevänner, då Malene Birgers visning ligger 40 minuter utanför stan. Väl framme så är det värt stressen, det danska modehuset bjuder på en modefröjd.

Istället för att ta taxi tillbaka in till city hoppar jag på modeveckans egna buss som tar en mellan visningarna. Med ett stressigt schema så finns det inget utrymme för lunch, därför är lyckan total när det plötsligt finns mat på bussen!

 

 

Jag är inne i stan igen och på STANDs visning. Precis vid min plats hittar jag två modevänner, Elenora och Caroline, och blev genast förtjust i deras snygga outfits och accessoarer — ja, fjäderkjolen är från Prada! (bild nedan)

Nästa visning är av House of Goya och hålls i en gympasal, snacka om att minnen från skoltiden dyker upp! Jag älskar det. Modehuset visar sin nya kollektion med ett gäng coola tjejer som inte är modeller, vilket gav kläderna ännu mer glans! I bild nedan ser ni mina zebraskor från Custommade.

 

 

La La Berlin står för dagens sista visning. Bland pelarna längtar jag tillbaka till Paris – snart är jag där igen! Den lila tonen som märket visar på många av sina modeller är fantastiskt fin.

För att avrunda springer jag förbi Atelier September och Rika Studios som bjuder på cocktails och fina kläder. Blir galen i allt rosa, såklart!

 

 

Dagen slutar som den börjar — med mingel! Copenhagen Fashion Week Council, som arrangerar hela modeveckan, bjuder in till middag. Den vegetariska och närodlade maten står den danska kocken Fredrik Bille Brahe för. Många bra samtal att medverka i och nya kontakter uppstår!

Kvällen tillbringar jag med mina vänner som är här för modeveckan! Vi är på Köpenhamns senaste tillskott i klubbvärlden, Sopavillionen, och dansar till sent in på natten. Good vibes, helt enkelt!