Följ med en dag på modeveckan i Köpenhamn!

Här är 15 snapshots från modeveckan i Köpenhamn — häng med!

06:00

Dagen börjar 6am när jag går igenom dagens schema, mail och to-do’s. Modeveckan i Köpenhamn är en av mina mest hektiska veckor på året eftersom jag inte bara går på visningar och rapporterar, utan även driver en produktion och gör sidoprojekt. 

modeveckan i Köpenhamn

07:00

Jag har call-time 7am eftersom jag ska vara med på en plåtning för en ny spännande lansering denna vår… ledtråd: mina naglar.

modeveckan i Köpenhamn

08.00

Jag springer vidare till nästa möte – vilket en av mina favoritfotografer Szymon B fångar på bild när jag tålmodigt väntar på en taxi samtidigt som jag har telefonmöte… always multitasking.

modeveckan i Köpenhamn

09:00

Börjar dagens visningar med att gå förbi presentationen för nya danska varumärket REMAIN Birger Christensen, som faktiskt är startat av min tidigare chef Denise. Himla fint alltihop! 

10:00

Vidare till nästa visning… som svenska STAND STUDIO står för. I min mobil är denna bild den bästa från visningen vilket är synd, för wow vad mäktig kollektionen var. Heja Sverige!

11:00

Damn good cup… ja, glöm inte att andas! Denna kaffe innan Designers Remix visning var bland det bästa. Att tillägga är att klockan är 11:12 och att jag fortfarande inte har hunnit äta frukost.

12:00

Till skillnad från de flesta som går på visningar under modeveckan så jobbar jag även med att arrangera en visning för det danska varumärket Custommade, som jag är PR-chef för. Denna säsong bjuder vi på en runway uppbyggd i detta fantastiska drömkontor… ja tack!

13:00

Inför nästa visning möts jag av denna mäktiga lokal, med utsikt över hela modemaffian. People spotting! By Malene Birger står för en väldigt fin visning. Lokalen, kollektionen, stylingen – ja, allt var fint. 

13:30

Stöter på min kära vän (och modevän!) Josephine som är inköpare på Wakakuu. Vi hinner byta några meningar, kramas och boka in en date innan jag springer vidare.

14:00

När jag senare ser Rodebjer visningen så blir jag sugen på en vit oversize dunjacka, det är väl inte för sent än? Tillsammans med de artistiska detaljerna i lokalen är den perfekt.

15:00

Jag har en 30 minuters inbokad paus och åker förbi mitt kontor för att ta en catch-up med kollegor, byta till min kvällslook och äta en moderiktig lunch: knäckebröd med smör och ost. Det var det enda som fanns nära tillhands… Tillskillnad från min lunch, så är min outfit lite roligare i alla fall, tänker jag surt i taxin på väg igen.

16:00

Sist men inte minst: Baum und Pferdgarten som stod för en av de mäktigare visningarna med fantastisk takhöjd, dominerande modeller och spännande plagg. Jag hamnar bredvid modekunniga Tina och vi recenserar noggrant allt vi sett under dagen.

17:30

Jag svänger förbi modeveckans officiella öppningsdrink som hålls av modestyrelsen i Köpenhamn. Det pratas mer om hållbarhet än mode och såklart bjuds det på veganskt tilltugg – allt i vanlig ordning. 

20:00

Jag tar mig vidare till kvällens restaurang som också är ett av de nyöppnade ställena i stan, Lucifer. Kind-pussas med folk till höger och vänster och tänker att det inte bara verkar vara jag från modebranschen som bokat detta ställe ikväll…

22:00

Jag avrundar dagen med att möta upp min danska vän Ammalie över cocktails, och ja – det blir inte bara en cocktail, vi dansar till sent in på småtimmarna. 

 

Med andra ord, händelserika men underbara dagar i Skandinaviens mode-huvustad Köpenhamn. Copenhagen Fashion Week – nu checkar jag ut!

*

Vill ni läsa om New Yorks fashion week – spana in den artikeln här.