Följ med på ett av modeveckornas mest spännande event signerat Cartier

Något av det bästa jag vet med att skriva är att man på ett utförligt sätt kan dela detaljer från minnesvärda upplevelser. I mitt fall älskar jag att ta med er bakom kulisserna på några av modevärldens mest eftertraktade event. Så idag kommer ett vykort från lanseringen av Cartiers nya kollektion: Clash UnLimited med Lily Collins (Emily in Paris!) som ansikte utåt. 

Fashion week

Vi landar i Berlin på förmiddagen och tar oss till medlemsklubben Soho House Hotel där vi checkar in och möts av ett trevligt välkomnande på rummet. Min besatthet denna höst är röda väskor – precis som ni ser ovan. 

Vi klär upp oss och möter det svenska teamet för att åka till König Galerie och sedan Boros Bunkers. Det är jag, Omar Rudberg, Filippa Hägg och Edvin Ryding som representerar Sverige tillsammans med Cartiers PR-agent Amanda Duverell – på kvällen ansluter även Hedda Stiernstedt. 

Fashion Week

Det bjuds på en kombination av konst och exklusiva smycken för att skapa den kontrast som Clash de Cartier-kollektionen vill uttrycka. Något att lägga på minnet? Mode och konst går sedan länge hand i hand, men nu ser vi även modehusens intresse i sambandet. 

Med en trevlig fördrink i handen visar Cartiers team oss runt i den exklusiva smyckeutställningen. En av mina favoriter blir halsbandet som ni kan se här ovan, helst tillsammans med en enkel svart slip-dress till.  

Cartier

En av de sakerna som är mest spännande på denna typ av event är upplevelsen av hur detaljerna verkligen är On Point. Allt är perfekt. Till och med servitörerna är klädda enligt varumärkets röda tråd… Kan ni se det framför er, känslan av ett rum där varenda detalj är perfekt. 

cartier

Vi går 100-tals trappsteg (i höga klackar!) och hamnar till slut i Boros Penthouse – en lägenhet på toppen av Boros Bunker ägd av paret Helen & Christian Boros. Ägarna, som är kända i Berlin för sin Contemporary-konstsamling, låter oss uppleva konstsamlingen under kvällen. Biblioteket som ni ser ovan får mig verkligen att tappa andan… 

Efter en timmes mingel ställer vi oss lite åt sidan för att andas ut en stund. Ett glas champagne, tack. Armbandet vi har på bilden ovan är ett av de mest ikoniska från Clash de Cartier-kollektionen och i mina ögon skapar det en perfekt balans mellan trend och elegans. Under kvällen fick jag låna smycket och det fick mig att känna mig så fin… Ja, som en riktig dröm men också väldigt viktigt att inte tappa smycket under kvällen (som ni alla förmodligen tänkte). 

Cartier

Som kontrast till den tidigare bilden, ser ni här ovan Clash UnLimited-kollektionen. Alltså den som vi nu firar lanseringen av i Berlin. Detaljerna benämns som ”reversible jewelry in white gold with onyx & diamonds”.  

Cartier

När det börjar bli kväll så minglar vi runt i Boros Penthouse – bland välkända ansikten. Det är alltid lika kul att se ett välkänt ansikte i verkligheten som man länge följt på Instagram. Ibland hälsar man… ibland inte. Bilderna ovan är tagna av en riktigt cool fotograf vid namn Lottermannfuentes. Den ena med min favoritväska från Cartier: Double C. Lägg denna trend-väska på minnet inför hösten!

Cartier

Vi är som sagt i Berlin för att fira den nya Clash UnLimited-kollektionen, men också att Lily Collins (ja, Emily in Paris!) är ansiktet utåt! Tyvärr medverkar hon inte under kvällen vi är på plats. Men de modejournalister som var där dagen innan hade chansen att kindpussas med henne. Valet av Lily som ansikte utåt tycker jag är fantastiskt – att ge high jewelry ett yngre ansikte är klockrent.

Efter 48 timmar i Berlin landar vi hemma och kan andas ut, men inser då vilken otrolig upplevelse vi just varit med om. Något som var väldigt spännande med eventet var hur Cartier lät mode möta konst – en kontrast som ger så mycket mening till just den här kollektionen. För er som inte känner till Clash de Cartier så lanserades kollektionen 2019, med en grundtanke att skapa kontraster. Varenda liten detalj av eventet andades ”kontrast” och jag tycker det var så imponerande att uppleva den röda tråden: val av stad, hotell, aktiviteter – ja, allt.

Med det sagt, är ni intresserade av att uppleva den nya Cartier-kollektionen? Missa inte att besöka Cartier i Stockholm på Smålandsgatan 10 eller läs mer om Clash UnLimited här.

*

Vill du läsa mer om mode hos FORNI, klicka här!