Här är säsongens trendigaste skor

Bild: Pernille Teisbaek
Artikeln innehåller annonslänkar

Vi närmas oss våren som vi även kan kalla för skornas högtids-säsong. Det är nämligen på våren som skorna får inta en ordentlig plats i rampljuset och bäras som en riktigt snygg grund till din outfit. Det är alltså nu som skorna slipper vara ett praktiskt måste för att både hålla värmen och för att slippa gå runt med blöta tår hela dagen. Så se till att experimentera och ha kul med din sko-garderob den här säsongen.

För att prata lite trender så håller de klumpiga skomodet i sig i vissa modeller medans vi håller dom andra något nättare. Du är alltså helt rätt ute om du blandar de båda stilarna och matchar utefter vad som passar din dagslook bäst. Ett hett tips om du vill införskaffa några vardagsklackar är att beställa dom redan nu och bär dom lite då och då på ditt hemmakontor. Då har du gått in dom lagom till att du får stoltsera med dom på stan i vår! Här kommer säsongens trendigaste skor:

Mules

Bilder: Débora Rosa & Sylvie Mus

Mules i alla dess färger och former kommer att äntra vårmode-scenen med dunder och brak i vår. Dessa skor har ganska länge hållit sig lite i bakgrunden och setts som en sko som inte tar så mycket plats. Denna säsongen verkar det dock som att vi kommer få se mulesen i ett betydligt starkare ljus än så – nämligen i rampljuset. Redan nu har modellerna synts på inflytelserika modeprofiler och mulesen verkar äntligen få den uppmärksamheten de förtjänar. Dessa skorna är dessutom perfekta att plocka fram så fort man törs – dom gör sig nämligen extremt bra ihop med långbyxor.

Ljusa mules / Beige Mules / Rosa mules

Flippflopp i skinn

Bilder: Camille Charriere & Marie von Behrens

En skomodell som blev ordentligt stor redan förra sommaren hänger sig kvar även i vår. Denna säsongen i en om möjligt ännu bredare utsträckning. Flippfloppen kommer i många olika variationer i vår men främst lär du se dem i flerfärgade varianter, klumpiga modeller och även de lite nättare med klack. Personligen så älskar jag den här trenden då det är en sko som är otroligt lätt att matcha båda till vardag och fest. I vår kommer jag att utöka min flippflopp-garderob med ett par i modell XXL, dom får gärna vara sobert mörkbruna – mm!

Svart flipflop / Svart flipflop med klack / Brun flipflop

Loafers


Bilder: Lindsey Holland & Linda Persson

Om ni läster artikeln om vad man ska fylla sin capsule wardrobe med i vår så vet ni redan att loafersen är trendiga. Denna säsongen får dom gärna vara i modellen större. Generellt så har modevärlden en otrolig strävan efter stora och klumpiga skor just nu. I höstas såg vi de klumpiga kängorna och i vår låter vi gärna både sandalerna, flippfloppsen och loafersen ta plats. Att det har blivit så tror jag är en kombination av att det är fruktansvärt snyggt med en statement sko men också att benen blir väldigt snygga i en stor sko. Testa själv och watch the magic happens!

Chunky loafers / Vita loafers / Loafers med spänne

Sneakers

Bilder: Hanna Mw & Monikh Dale

Låt aldrig sneakers sluta vara trendigt! Jag älskar att vi återigen får se snygga, bekväma och sportiga sneakers bland modegurus över hela världen. Sneakersen sticker dock ut lite jämfört med våra andra skotrender i vår, det är nämligen inte ju större ju trendigare som gäller när vi snackar om sneakers. Sneakersen får istället gärna gå åt det lite mindre och smidigare håller i vår. Tänk dig sportigt och spana in varumärken som New Balance och Nike så är du helt rätt på det!

skorNew Balance sneakers / Veja sneakers / New Balance sneakers

Sandaler

skor

Bilder: Matilda Djerf & Uchenna Okolo

Jag är övertygad om att pandemin har fört någonting gott med sig – och just nu tänker jag hävda att den faktiskt har medfört ett mer bekvämt förhållande till mode. Det är nämligen även i vår fortfarande trendigt att klä sig i bekväma skor såsom sandaler. Att ha ett par sandaler i din sko-garderob kommer rädda dig ur många sko-kriser och du behöver aldrig mer välja mellan att vara snygg eller bekväm. Sandaler fungerar lika bra att matcha till barbent som till långbyxor eller varför inte bära dom på stranden. Möjligheterna är många för denna underbara sko!

skorBrun sandal / Svart sandal / Svart sandal

Skor med snörning

skorBilder: Ellie Delphine & Jessie Bush

Remmar, snören eller band. Kalla det var du vill så länge du införskaffar ett par skor med så många och så långa snören som möjligt. De långa banden gör nämligen vilken skomodell som helst i vår trendig. Just nu är jag framförallt förtjust i skor med lite klack och långa band, och att göra en ballerina till er roligare sko med snörning en bit upp på benen. Eftersom skor med långa snören oftast sträcker sig upp på ankeln så matchar du dom med fördel till bara ben eller lite kortare byxor. Den här typen av sko är dessutom perfekt om du vill göra en vardaglig look till en lite festligare genom att bara klä upp dig med ett par skor. Jag har svårt att hålla mig ifrån att köpa ett par i varje färg!

skorLila med remmar / Svart med remmar / Beige med remmar