Här är väskan som Diana alltid bar men som ingen känner till

Jag kan omöjligt vara den enda som luskollar varje säsong av The Crown när Diana är med enbart för modeinspiration. Dåvarande Prinsessan av Wales kommer för alltid fortsätta att inspirera som den människa och stilikon hon var, är och alltid kommer förbli. Kanske känner du redan till att den berömda väskan ”Lady Dior” från Christian Dior har fått sitt namn efter prinsessan själv, men visste du att det fanns en annan väska som hon älskade att bära lika mycket? Nedan kan du läsa om om varumärket bakom väskan som Diana alltid bar men ingen känner till. Vi länkar även till var du kan köpa väskan (och nej, den är inte i närheten av lika dyr som en Lady Dior).

I samband med resor men även på stan kunde prinsessan ses bära sin marinblå portfölj med bruna läderdetaljer från Tanner Krolle. Hon hade även en necessär eller så kallad ”vanity case” från samma designer som hon gärna stylade både till vardag och fest.

Fredrich Krolle hette visionären som redan 1856 grundade varumärket Tanner Krolle. Krolle utmärkte sig tidigt i Storbritannien som en skicklig tillverkare av hästsadlar, inte olikt Hermes bakgrund. I takt med att samhället förändrades och första världskriget bröt ut började de även tillverka inredning i läder till britternas stridsflygplan. Att designa väskor åt celebriteter som Jackie O Kennedy och Prinsessan Diana var fortfarande decennier bort. Det skulle dröja till 1960-talet innan märket började utforma portföljer och necessärer lämpade för resa.

Väskan Diana alltid bar men ingen vet om från Tanner Krolle
Bildkälla: David Parker / Alamy Stock Photo

Utöver sina portföljer i olika utföranden och färgkombinationer bar Diana ofta sin necessär som en handväska och fashionabel accessoar. Ovan ses hon styla den med manchester-byxor, höga stövlar och en kofta i kashmir.

Annabel Vanity Case från Tanner Krolle
Annabel vanity case från Tanner Krolle
Köp här

 

Många beskriver Dianas stil som Sporty Chic vilket verkligen syns här när hon stylar sin portfölj med en bombar-jacka och plisserad kjol. Det var verkligen väskan Diana alltid bar oavsett sammanhang och outfit.

Väskan Diana alltid bar
Photo: David Parker / Alamy Stock Photo

5 väskor från Tanner Krolle

Fem väskor från Dianas favoritmärke Tanner Krolle

// Nr. 01 – HÄR (klick!) // Nr. 02 – HÄR (klick!) // Nr. 03 – HÄR (klick!) // Nr. 04 – HÄR (klick!) // Nr. 05– HÄR (klick!) //