Här shoppar du de snyggaste motorcykeljackorna

En av vårens hetaste trender är utan tvekan motorcykeljackan. Med de signifikanta breda axlarna och den boxiga siluetten ger skinnjackan ett tufft intryck som går att styla på oändligt många sätt, jag har burit min till fest såväl till jobbet. Dessutom kommer den i en mängd olika utföranden -ibland i stil av en bomberjacka med muddar, ibland med knappar och andra gånger med dragkedja. Oavsett vilken stil du gillar garanterar jag att det finns en jacka för dig. Vidare är dock det bästa med denna trend att du finner de snyggaste jackorna second hand, vilket är positivt för både plånboken och miljön. Därför kommer jag i den här artikeln tipsa om bra second-hand butiker för just detta ändamål. Utöver det slänger jag givetvis in lite inspirationsbilder samt tips till dig som föredrar att handla nytt. Fortsätt helt enkelt scrolla, för här shoppar du de snyggaste motorcykeljackorna!

Styla som Matilda Djerf

Kombinera den maskulina jackan med eleganta detaljer som en lady Dior-väska och ballerinaskor från Chanel för att åstadkomma en lika modemedveten stilkrock som allas vår ikon Matilda Djerf (@matildadjerf). Dessutom älskar jag hur de röda detaljerna i jackan går igen i skorna samt de uppvikta jeansen!

Vintagebutik #1 (online)

Ingen är bättre på vintage-shopping än Matilda Djerf. Därför tar vi första tipset direkt från hennes instagram. Jackan hon har på sig i bilderna ovan kommer från Miishka. Besök deras instagram för inspiration och deras hemsida för shopping!

Styla som Pernille Teisbaek

Pernille (@pernilletiesbaek) rockar en kortare variant som således markerar midjan på ett smickrande sätt. Till skillnad från många andra på denna lista bär hon ett par vida kostymbyxor istället för jeans nertill och kombinerar dessa med ett par klackar. Resultatet blir en helsvart look som är både klassisk och snygg -kan inte bli bättre!

Vintagebutik #2 (fysisk)

Humana Second Hand ligger på Timmermansgatan 23 på Södermalm i Stockholm. Här hittar du ett urplock av de trendigaste vintage-plaggen till grymt bra priser! Eftersom utbudet är brett och varierande krävs dock lite tålamod att gå igenom allt men har du ork och tid att kolla igenom alla plagg garanterar jag att du kommer finna många guldkorn, däribland snygga skinnjackor!

Styla som Lovisa Worge

Precis som Matilda väljer stilikonen Lovisa Worge (@lovisaworge) att styla skinnjackan med ballerinaskor och top handle-väska. Dock satsar hon på mer monokrom look i gråskala med raka jeans i en ljusgrå tvätt och en mörkgrå, tajt tröja. Likaså otroligt snygg! Utöver det bär hon ett par solglasögon som blir pricken över i:et i denna trendsäkra outfit.

Vintagebutik #3 (online)

Ytterligare en guldgruva är WORN Vintage, en favorit även bland kändisar som @haileybieber och @piamia. Liksom Miishka har WORN både en hemsida för shopping samt en instagram för inspiration!

Styla som Alva Sperle

Bomberjacka, Levi’s jeans, boots och guldsmycken är definitivt ett recept på en lyckad outfit. Precis som övriga på denna lista bjuder Alva (@alvasperle) på mycket inspiration! Överlag finns många tips på hur du kan styla denna jacka på hennes Instagram. Dessutom mängder av andra dagliga outfits!

Vintagebutik #4 (fysisk & online)

För varumärkes-snobben är Arkivet rena himlen! Först och främst är utbudet här noga kurerat så det krävs inte enorma mängder tålamod. Dessutom är de flesta plaggen från välkända varumärken av god kvalitet. Även om priserna är något högre än på tidigare nämnda Humana så finns här för mycket snyggt för att inte titta förbi! Besök någon av deras butiker i centrala Stockholm eller klicka dig in på deras webb-butik.

Styla som Rikke Krefting

Blivande mamman och trendsättaren Rikke Krefting (@rikkekrefting) stylar jackan med figurnära maxi-kjol. Utöver det bär hon rejäla boots, en stram knut samt stor väska från Bottega Veneta. Resultatet blir en cool och stilsäker outfit.

Shoppa motorcykeljackan här

// Nr. 01 – HÄR (klick!) // Nr. 02 – HÄR (klick!) // Nr. 03 – HÄR (klick!) // Nr. 04 – HÄR (klick!) // Nr. 05 – HÄR(klick!) // Nr. 06 – HÄR (klick!)

Slutligen vill jag tipsa om att inte bara kolla bland damkläderna när du letar efter en jacka i denna stil. Särskilt inte om du gillar när plagg är oversized. När jag är på jakt efter snygga vintage-plagg kollar jag alltid både dam och herravdelningen. Eftersom jag gillar när plagg har en överdimensionerad look valde jag exempelvis att köpa en herrjacka denna gång! Dessutom fyller det en praktisk funktion då jag även rymmer fler lager under.