SHOPPA ARTIKEL

Hur du klär dig efter din kroppsform utan fruktreferenser

Bildkälla

Under hela mitt liv har jag läst i tidningar om hur jag ska klä mig efter min kroppsform. Är jag ett päron eller är jag ett äpple? Kanske är jag ett timglas eller linjal? Men om jag inte vill vara en frukt eller en skrivbordsdetalj – hur ska jag då klä mig?

Det är ofta fokus på vad man ska dölja och inte när man talar om kroppsformer. Egentligen är vi ju alla bara fantastiska kvinnor som vill hitta något snyggt att ha på sig, oavsett frukt. Så istället för att lägga fokus på vad som är stort och vad som är litet på våra kroppar, borde vi istället tänka på vad vi vill framhäva och vad vi tycker om.

Vi borde framhäva vad det är som är unikt med just en själv.

Av den anledning kommer jag inte skriva ännu en artikel om vad du borde och inte borde ha på dig baserat på vilket livlöst objekt din kropp mest liknar. Utan här ska vi istället prata om vad du tycker om med din kropp och vad du vill visa upp.

Här kommer några tips! ★

Om du älskar dina armar

bildkälla, bildkälla, bildkälla

…så ska du visa upp dem! Linnen, kortärmade blusar och klänningar kommer att framhäva dina fina armar på ett tjusigt sätt. Ovan ser ni att det inte är så mycket fokus på att framhäva midjan och det gör att fokuset istället riktas mot dina armar!

Om du älskar din byst

bildkälla, bildkälla, bildkälla

Djupa urringningar är din bästa vän! Våga sätta på dig kavajen utan att först sätta på dig skjortan eller t-shirten du alltid har under annars.

Om du älskar dina axlar

bildkälla, bildkälla, bildkälla 

Det säger väl sig självt, men off-shoulder i alla dess former är någonting du bör satsa på om du vill visa upp dina axlar. Gärna med en liten tillhörande volang för att piffa upp dina fina, ståtliga axlar lite extra!

Om du älskar din rygg

bildkälla, bildkälla, bildkälla 

Här kommer en personlig favorit! Älskar du din rygg så ska du inte snåla med att visa upp den. Varje säsong golvas vi av nya utföranden med V-ringat, raka linjer och avancerade knytningar. Våga rikta blickarna mot din rygg!

Om du älskar dina ben

bildkälla, bildkälla, bildkälla

Vi har otur i att bo i ett land där säsongen för bara ben är relativt kort. Men man behöver faktiskt inte gå barbent för att visa upp sina snygga ben, även om många kanske föredrar det. Gå på jakt efter de perfekta jeansen som sitter åt på rätt ställen för just dig! Passa sedan på under under de varmare månaderna med att visa upp de bara benen.

Om du älskar din midja

bildkälla, bildkälla, bildkälla 

Investera i snygga skärp! Dessa kan du dra åt i midjan på en kavaj, klänning eller i dina byxor med hög midja. Du behöver faktiskt inte så mycket mer än så.